De gouden jaren van cryptocurrency zijn stilaan over. Vroeger maakte het amper uit welke coin je kocht, bijna elke coin veranderde in goud. Niet letterlijk uiteraard, maar het maakte amper uit welke coin je kocht, bijna alle coins zijn blijven stijgen in waarde.
Vandaag de dag is het veel moeilijker geworden om nog mooie winsten te maken met cryptocurrency. Zo is de markt al enige tijd stilaan aan het dalen, maar deze dalingen maken het wel mogelijk om op korte termijn toch nog mooi te verdienen met de crypto handel. Echter moet je er wel tijd en moeite in stoppen.

Wat moet ik doen om winst te maken?

Wanneer je naar de afgelopen 2 maanden kijkt is de gemiddelde coin eens verdubbeld in winst en dan weer een pak gedaald. De gouden regel is en blijft kopen wanneer de coins laag staan en verkopen wanneer ze hoog staan. Beide zijn altijd lastig in te schatten uiteraard. Maar wanneer je merkt dat wel een enorme piek in dalingen hebben is het wel verstandig om te kopen, want meestal blijft de markt dan eventjes hangen, stijgt weer wat en dan kan hij weer stijgen of dalen. Wanneer je telkens koopt op een piek van een daling, dan de dag blijft monitoren en merkt dat de coin terug komt en verkoopt maak je telkens winst. Hoe meer inzet, hoe hoger de winst uiteraard.
Pas wel op. Deze manier van beleggen brengt wel risico met zich mee. Beleggen op de langere termijn is minder risicovol en minder winstgevend dan daytraden.

Trading bot

Voor het traden kun je ook gebruik maken van een trading bot. Dit is een stukje software dat 24/7 voor jou trade aan de hand van diverse indicatoren. Wil je meer informatie over een trading bot, lees dan onze pagina over trading bots. Hier behandelen we trading bots die wij zelf getest hebben.Minen voor extra winst

Zelf kunnen we nog steeds het minen van cryptocurrency aanraden. Vele onder ons laten hun computer 24/7 aan staan en voor degene die dat doen maakt het amper uit of je mined al dan niet, het verbruik van je computer die al aanstaat is er toch. De coins die je mined kan je dan weer verkopen wanneer ze hoog staan. Deze kleine beetjes kunnen op lange termijn toch nog altijd de nodige winsten opleveren. Het is trouwens ook mogelijk om bitcoin te minen op je eigen computer.

Geen winst zonder het kopen van coins

Wanneer je alleen maar gaat minen zul je nooit enorm veel winst maken of je moet het al zo groot aanpakken dat je minimaal 10 duizend euro moet investeren. Naast het daytraden worden de grootste winsten behaald door een coin te HODL. Om cryptocurrency te kopen raden wij Litebit aan. Dit is een Nederlands platform wat al een enorm plus punt is. Tevens biedt Litebit ook meer dan 50 verschillende cryptocurrency aan. Zeer interessant voor degene die willen beleggen op meerdere coins wat een zeer verstandige keuze is.