In dit artikel zullen we de soorten trading strategieën bespreken die gebruikt worden door verschillende soorten traders om geld te verdienen op de markten.

Day trading:

Daghandelaren openen en sluiten hun trades binnen de reguliere markturen. Daghandelaren vermijden het risico van overnight gaps maar kunnen alleen profiteren van intraday prijsbewegingen. Ze sluiten hun posities aan het einde van de handelsdag.

Scalping:

Scalpers profiteren door snel te kopen en te verkopen gedurende de handelsdag en mikken op microwinsten. Het voordeel van scalpers komt van hun snelheid van uitvoering en het zo snel mogelijk in en uit de handel stappen met winst. Zij handelen op het kleinste tijdsframe in seconden en minuten.

Swing trading:

Swing traders proberen korte en middellange termijn bewegingen in een grafiek vast te leggen over dagen tot weken. Swing traders doen het het best in zijwaartse markten waar ze de prijsbewegingen van lows naar highs steeds opnieuw traden.

Position trading:

Positie handelaren houden vast voor een langere periode op zoek naar de marktprijzen om uiteindelijk in hun voordeel te bewegen. De gemiddelde periode dat positiehandelaren posities aanhouden is weken of maanden. Positiehandelaren zijn niet erg actief in de handel, ze hebben de neiging om een paar grote weddenschappen te maken op een paar van hun beste ideeën, meestal minder dan 10 per jaar.

Breakout trading:

Breakout traders kopen wanneer een prijs een nieuwe high maakt in de tijdsperiode die gevolgd wordt. De favoriete trade van Breakout traders is meestal een uitbraak naar een nieuw hoogtepunt in de prijs. De meeste patroonsignalen zijn gewoonweg uitbraaksignalen over vorige trendlijnen. Break out traders kopen over het algemeen hoog en verkopen hoger.

Reversal trading:

Reversal trading is het innemen van een positie tijdens een trendverandering op een grafiek. Het kopen van een reversal bestaat uit het wachten op een duidelijke verandering in een huidige prijsrichting waar het nu in de tegengestelde richting lijkt te gaan. Het kopen van een dip in een neerwaartse trend die een lage prijs lijkt te hebben gezet en short verkopen nadat een grafiek hoger in prijs scheurt maar een hoge prijs lijkt te hebben gezet is trading van een ommekeer.

Momentum trading:

Momentum traders kopen assets die in prijs stijgen en verkopen ze na wanneer ze lijken te pieken, ze verkopen ook short een aandeel dat snel daalt en kopen om te dekken wanneer het een dieptepunt lijkt te hebben gemaakt. Momentum handelaren gebruiken volatiliteit voor het kopen en verkopen van short kansen in korte opwaartse en neerwaartse bewegingen en stappen eruit als het momentum verdwijnt.

Trend following:

Trendvolgers voorspellen geen toekomstige marktrichting. Trendvolgers gebruiken gekwantificeerde handelssystemen met een streepje voor om grote winsten en kleine verliezen te creëren door aan de goede kant te staan van een aanhoudende langetermijntrend. Ze kopen hoog om hoger te verkopen en verkopen laag om lager terug te kopen. Ze onderzoeken gekwantificeerde manieren om long te blijven in bubbels en short te blijven in crashes door winnaars te laten lopen en verliezers af te snijden.

Trend trading:

Trend traders proberen te handelen in de richting van de huidige trend. In stijgende markten zoeken ze long posities en in dalende markten short posities.

Option trading:

Futures trading:

Futureshandelaren hebben hun eigen veilingmarkt waar ze futurescontracten kunnen kopen en verkopen voor levering op een toekomstige datum voor grondstoffen, aandelenindexen en valuta’s (Sommige futures worden ook contant verrekend). Futures zijn derivatencontracten die de prijzen vastleggen voor levering in de toekomst en worden door speculanten gebruikt om te profiteren van prijsschommelingen.

Algorithmic trading:

Algoritmische handelaren gebruiken een gekwantificeerd, op regels gebaseerd handelsproces voor het uitvoeren van entries, exits en position sizing om een winstgevend voordeel te creëren op basis van gegevens en herhalende patronen.

Macro trading:

Macro traders proberen winst te maken door te traden op basis van de patronen in wereldwijde economische gegevens zoals groei, werkloosheid, inflatie, rentetrends, handels- en betalingsbalansen tussen naties, veranderingen in de wereldpolitiek, beleid van regeringen en centrale banken, financiële relaties tussen naties, en grote wereldwijde financiële systeemfactoren.