De eerste crypto trading platform, ook wel beter bekend als crypto exchange ontstond 2 jaar nadat Bitcoin (BTC) voor het eerst werd beschreven door Satoshi Nakamoto. Crypto-ecosysteem evolueerde snel toen de rally van Bitcoin in 2017 een van de heetste crypto onderwerpen werd, en heeft zich sindsdien ontwikkeld met nieuwe marktspelers die elke dag opduiken. In het artikel van vandaag gaan we in op wat crypto handel is en hoe je het kunt starten.

Waarin verschilt crypto trading van het traden op de traditionele markt?
In zijn essentie lijkt crypto trading op het traden op de traditionele markt. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen die voor een deel bijdragen aan de snelle uitbreiding van het traden in cryptocurrency.

Geen tussenpersonen
Alle traditionele handel in activa vindt plaats via gelicentieerde makelaars-handelaren. Handelen op crypto beurzen vereist echter geen tussenpersonen, elke cryptoholder kan eenvoudig een account aanmaken op een crypto exchange en direct beginnen met traden.

24/7 service
Crypto exchanges zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar in vergelijking met de vaste werktijden van de traditionele beurzen.

Hoge volatiliteit
Crypto activa staan bekend om hun volatiliteit, die ook meer mogelijkheden biedt om te profiteren van de crypto markt. Daarentegen worden activa op de traditionele markten voornamelijk verhandeld met behulp van algoritmen en hebben als gevolg daarvan een zeer lage volatiliteit.

Hoe kan men beginnen met het crypto trading?

Crypto kopen

De eerste stap is het verwerven van cryptocurrency, zodat je kunt gaan traden. Er zijn diverse mogelijkheden om via iDeal of bankoverschrijving wat cryptocurrency te kopen. De bekendste zijn toch wel Bitcoinmeester, Bitvavo en Coinmerce. Een andere manier om crypto te kopen is door een storting te doen in USD op exchanges die fiat ondersteunen (bijvoorbeeld Binance of Bybit).Daarmee kun je dan traden tegen crypto of je koopt gewoon wat crypto voor de lange termijn. Hou ook rekening met de stortings en opname kosten die gehanteerd worden. Hier kan nog wel eens een groot verschil in zitten. Exchanges verschillen niet alleen in opname- en stortingskosten, maar ook in de fee die je betaald voor het traden, maar ook in de beschikbare crypto’s.

Leer de basis

Hoewel cryptocurrency trading anders is dan de traditionele, zijn er enkele regels en tips waar elke handelaar op moet letten, ongeacht de activa die hij verhandelt.

Leer van andermans fouten
Dit klinkt makkelijker dan het in werkelijkheid is. Vaak leren we pas wanneer we het zelf ondervonden hebben. Wil jij toch graag behoed worden voor fouten die niet nodig zijn? Denk dan eens na over een VIP lidmaatschap bij CryptoNL of join eerst ons chat kanaal op Telegram.

Hou het overzicht
Voer een technische en eventueel een fundamentele analyse uit voordat je een trade aangaat. Heb je geen tot weinig kennis van technische analyse, in onze VIP kanaal hebben we diverse educatieve materiaal ter beschikking gesteld voor onze leden.

Definieer een strategie
Ontwikkel je eigen strategie (of kopieer een bewezen strategie) om de juiste instap en uitstap momenten te vinden.

Zodra je de basisprincipes van crypto trading begrijpt, kun je eens nadenken om geautomatiseerde trading bots te gebruiken. Één waar wij zelf erg over te spreken zijn is Tradesante.

Tradesanta helpt jou het meeste te halen uit crypto-marktfluctuaties. Tradesanta is een emotieloze bot die 24 uur per dag, 7 dagen per week voor jou kan traden. Meld je vandaag nog aan bij TradeSanta en probeer automatisch handelen gratis uit.