Uitleg crypto signals

Onze crypto signals die wij posten in het VIP kanaal van CryptoNL bevatten altijd een chart waarop wij de call maken. De calls zien er als volgt uit.

🚨CryptoNL Signal🚨
#ETH/USDT
Timeframe: 4H
Buy: 147.50 – 148.50
Sell: 154.39 – 157.48 – 160.28
SL: 145.62 (~2%)
RRR: 2

Pas je position size aan op de stoploss‼️

Uitleg

– Als eerste zie je om welk traiding pair het gaat en op welk timeframe de trade gebaseerd is.
– Vervolgens zie je de inkoop range.
– Daarna zie je de sell targets. Let op dit zijn targets die bevinden zich vaak in een range. De targets zijn gebaseerd in het midden van de range.
– Vervolgens heb je de stop loss (SL). Op deze prijs is voor ons de Trade niet meer valid en nemen wij ons verlies. Zet altijd een SL!! De SL wordt ook in % vermeld zodat het makkelijk is om je positie grootte te bepalen. Wij raden aan niet meer dan 2% van je beschikbare saldo te riskeren per trade.
– Als laatste de RRR wat staat voor Risk Reward Ratio, deze is gebaseerd op de hoogste inkoop en je SL. De weergegeven RRR is dus het minimale wat je kunt behalen met de call.

Op onderstaande afbeelding hebben we de sell range gemarkeerd in het groen. Zoals je kunt zien is de eerste TP (take profit) is gebasseerd op het midden van die range. Bepaal dus voor jezelf waar je wil verkopen, dit kan net onder of boven de opgegeven target zijn. Een precieze target vaststellen is namelijk best lastig en daarom doen wij het in ranges.

CryptoNL VIP uitleg van de calls

Uitleg position size

Zoals eerder beschreven is het belangrijk om je aan een aantal regels te houden. De eerste is je maximale verlies per trade. Wij raden een maximale verlies van 2% aan op je tradestack, zeker niet meer maar eerder minder! Nu kunnen we de postion size uit gaan rekenen.

Stel de call heeft een SL staan op 10%, maar jij wil maar maximaal 2% verliezen. Je moet dus je postion size gaan uitrekenen. Dit doe je als volgt.
Je deelt de SL door je Risk (in dit geval 2%). Je krijgt dan 10:2=5. Je kan dus met 1/5 deel (20%) van je tradestack instappen en wanneer de SL van 10% gehit wordt heb je maar 2% op je totale balans verloren.

Externe tools

Om wat geavanceerdere orders te zetten maken wij gebruik van externe tools. Gelukkig ondersteund Binance nu ook OCO orders maar vinden wij nog erg basic in vergelijking met de tools die wij gebruiken. De tools die wij gebruiken zijn.

3Commas, de nummer 1 tool onder de crypto traders. Deze tool heeft de meeste mogelijkheden. Je kunt hem een paar dagen testen (klik op de link) maar daarna moet je er wel voor betalen (14$ per maand). Wil je eerst meer te weten komen over de functies van 3Commas lees dan eens het artikel op onze site.

TrailingCrypto. Probeer het een week gratis uit, daarna kun je het gratis blijven gebruiken tot 5 open orders en 50 trades per maand. Trade je meer dan kun je premium nemen voor $11,99 per maand.

⚠️ DISCLAIMER: Wij handelen altijd vanuit onze eigen ervaring, iedereen dient zelfstandig met zijn/haar geld en risico’s om te gaan. Wij nemen onze leden mee in onze TA’s, maar het instappen in een bepaalde call is altijd op eigen risico. Logischerwijs kunnen hier dan ook geen rechten aan worden ontleend en kan CryptoNL niet aansprakelijk worden gesteld voor eventueel verlies. Wij geven GÉÉN financieel advies. Alle calls die gemaakt worden zijn op basis van trades die we zelf uitvoeren, hier zitten geen andere motieven achter.

Wanneer je eerst wil ‘proeven’ van onze calls, neem dan eens een kijkje in ons Discord server of volg me op Twitter

Even brainstormen met andere traders bij ons in Discord?

Ga naar Discord