Tripple EMA strategieën zijn veel gebruikte en bewezen trading strategieën die toepasbaar zijn op verschillende timeframes. De 2 bekendste Tripple EMA strategieën voor het traden met crypto hebben wij verwerkt in de cryptoscanner. Dat zijn namelijk de EMA 5, 8 & 13 strategie. Deze wordt veelal gebruikt op timeframes lager dan 1H om te scalpen. De andere is de EMA 8, 21 & 55 strategie en wordt veelal gebruikt op timeframes hoger dan 1H. Philakone, een bekende trader maakt er ook veel gebruik van. Je ziet in één oogopslag in wat voor markt je zit, bearish of bullish. Wanneer de snelle EMA en de gemiddelde EMA boven de langzame EMA staan spreken we van een bullish trend en staan ze onder de langzame EMA dan spreken we over een bearish trend. Maar er zijn meer bevindingen te spotten met deze strategie. We zullen ze allemaal behandelen in dit artikel. Je had vast al door dat we het niet over EMA 5 of EMA 21 maar over een langzame, gemiddelde of snelle EMA. Hieronder in het overzicht kun je zien wat er bedoeld wordt.

Snelle EMA = EMA 5 (5, 8, 13 strategie)
Snelle EMA = EMA 8 (8, 21, 55 strategie)

Gemiddelde EMA = EMA 8 (5, 8, 13 strategie)
Gemiddelde EMA = EMA 21 (8, 21, 55 strategie)

Langzame EMA = EMA 13 (5, 8, 13 strategie)
Langzame EMA = EMA 55 (8, 21, 55 strategie)

Kruisingen van de tripple EMA strategieën

De snelle EMA kruist de gemiddelde EMA.
Wanneer de snelle EMA de gemiddelde EMA naar boven doorkruist is dit een bullish signaal. Vindt de kruising boven de langzame EMA plaats dan bevestigd dit een sterke uptrend. Is deze kruising onder de langzame EMA dan betekend dit dat de trend van plan is bullish te willen te keren.

Wanneer de snelle EMA de gemiddelde EMA naar beneden doorkruist is dit een bearish signaal. Vindt de kruising beneden de langzame EMA plaats dan bevestigd dit een sterke downtrend. Is deze kruising boven de langzame EMA dan betekend dit dat de trend van plan is bearish te willen keren.

De snelle EMA kruist de langzame EMA
Wanneer de snelle EMA de langzame EMA naar boven doorkruist betekend dit een begin van een uptrend. Wanneer de kruising naar beneden is betekend dit een begin van een downtrend.

De gemiddelde EMA kruist de langzame EMA
Wanneer de gemiddelde EMA de langzame EMA naar boven doorkruist betekend dit bevestiging van de uptrend. Wanneer de kruising naar beneden is betekend dit een bevestiging van de downtrend.

Voor alle bovengenoemde kruisingen geldt dat wanneer de EMA’s fanning out vertonen (uitwaaieren) de trend sterker is dan wanneer de EMA’s dicht bij elkaar blijven liggen. In MyCryptoradar de must have crypto scanner kun je de alerts behorende bij deze strategieën ontvangen. De alerts zullen de volgende symbolen bevatten. Zo kun je direct zien of het trade waardig is of je er juist moet uitstappen.

⛔️ = bearish
✅ = bullish
🔼 = wil bullish keren
🔽 = wil bearish keren

Tripple EMA strategieën