Trading journal

Coingrats biedt nu gratis een compleet, professioneel Trading Journal aan speciaal voor al haar leden. De Trading Journal is zowel geschikt voor beginners als experts en een uitstekend hulpmiddel om jouw trades te analyseren en te verbeteren. In dit artikel lichten wij kort toe, hoe het werk en wat de voordelen zijn van het bijhouden van een Trading Journal.

Wat is een Trading Journal?

Een Trading Journal is niets anders dan een ‘dagboek’ van de gemaakte trades. Een Trading Journal bestaat uit twee onderdelen, een overzicht van alle gemaakte trades en de conclusies die je daaruit getrokken hebt. Je houdt enerzijds een overzicht van alle trades bij, met gegevens zoals de entry prijs, stop loss en je profit target. Vervolgens kun je hier conclusies aan verbinden door te kijken naar de gevoelsaspecten zoals: ben je tevreden me de resultaten en de trade? Heb je je plan gevolgd? Beide aspecten zijn belangrijk om jouw Trade plan te verbeteren en af te stemmen op jouw wensen.

Waarom een Trading Journal bijhouden?

  • Een duidelijk overzicht van je trades (inclusief winst/verlies/charts) om de trades gemakkelijk te kunnen vergelijken.
  • Berekent automatisch voor jouw je winst/verlies en de risico’s.
  • Analyseer je sterke trades en ontdekt waar jouw sterke trade-vaardigheden liggen zodat je deze kan blijven inzetten.
  • Analyseer je zwakke trades om je verbeterpunten te ontdekken en je strategie te verbeteren.

Trading journal downloaden

Wil je jouw trades analyseren en je trade gedrag verbeteren / bijschaven, download dan de crypto trading sheet van Coingrats. Vul hier onder jouw e-mailadres in wij sturen hem jouw direct per mail op! Niet ontvangen? Check dan je spam map!By |2019-09-12T12:54:02+00:00februari 12th, 2019|Traden|0 Comments
Dutch NL English EN German DE

Kom gezellig in onze chat kanaal op Telegram en discussieer over alles wat betrekking heeft tot crypto.