Right-Angled Broadening Wedges

Herkennen van de Right-Angled Broadening Wedges
Right-Angled Broadening Wedges (Rechthoekige verbredende wedges) zijn er in twee varianten, oplopend en aflopend. Ze bestaan ​​uit een horizontale trendlijn en een schuine trendlijn.

De Ascending Right-Angled Broadening Wedges (ARABW) heeft een oplopende trendlijn aan de bovenkant en aan de onderkant bevind zich de horizontale trendlijn. Daartussenin vindt de prijsactie plaats.

De Descending Right-Angled Broadening Wedges (DRABW) heeft een dalende trendlijn aan de onderkant en aan de bovenkant bevind zich de horizontale trendlijn. Daartussenin vindt de prijsactie plaats.

Zowel bij de ascending als de descending variant wordt de prijs verbreed in de loop van de tijd. De koers moet beide trendlijnen twee keer raken om te spreken van een geldig patroon. Een uitbraak van deze twee patronen resulteren vaak in een gedeeltelijke stijging of een gedeeltelijke daling.

Wat is een gedeeltelijke stijging of daling?
Nadat de twee trendlijnen zijn gevormd, kan het patroon worden geïdentificeerd. Wanneer de prijs stijgt van de onderste trendlijn, en niet de bovenste trendlijn bereikt voordat de koers terug valt tot de onderste trendlijn. Dit is een gedeeltelijke stijging.

Wanneer de prijs valt van de bovenste trendlijn, en niet de onderste trendlijn bereikt voordat de koers weer terug stijgt naar de bovenste trendlijn. Dit is een gedeeltelijke daling.

Vaker wel dan niet volgt een doorbraak uit het patroon. De gedeeltelijke stijging of daling gebeurt nooit na de uitbraak.Trade de Right-Angled Broadening Wedges

Wanneer de prijs voor de derde keer de onderste trendlijn raakt en begint te klimmen, dan zou dat een koop moment (kunnen) zijn. Pas op voor gedeeltelijke dalingen. Als de prijs begint terug te keren naar de lagere trendlijn, verkoop dan en kijk naar een nieuwe entry.

Het eerste doel in deze trade setup is de bovenste trendlijn hitten. Dit zou je eerste take profit zone zijn. Wacht om te zien of de prijs hier reject. Als dit het geval is, pak dan je paar % winst. Wanneer de breakout plaatsvindt verhoog dan je stoploss in profit of op breakeven. Nu komen de mooie profits!

Vaker wel dan niet breken Ascending Right-Angled Broadening Wedges (ARABW) naar beneden. Voor Descending Right-Angled Broadening Wedges (DRABW) is de uitbraak volledig willekeurig.

Wil je meer over de broadening patronen leren lees dan ook onze andere artikelen.
Broadening Tops & Bottoms
Descending broadening wedge
Ascending broadening wedge

Ben jij een succesvolle trader maar wil je meer trade mogelijkheden ontdekken? Kijk dan eens naar MyCryptoradar de crypto scanner. De scanner heeft ons al leuke profits opgeleverd!