Op 6 januari kwam Ledger met de aankondiging dat er naast de hardware wallets als de Ledger Nano S en de Ledger Blue nog een derde versie bijkomt namelijk de Ledger Nano X. Ledger opgericht in 2014 richt zich op beveiligings- en blockchain applicaties voor cryptocurrencies. Inmiddels is de Ledger geliefd bij meer dan een miljoen gebruikers voor het veilig bewaren van hun cryptocurrencies. Voornamelijk vanwege de pijs-kwaliteit verhouding, de gebruiksvriendelijkheid en het grote aantal coins dat de Ledger support. Inmiddels wordt de Ledger al in 165 landen verkocht en gebruikt.

Ledger Nano X met de Blue-Tooth functie, nog snellere transacties

Iedereen die een Ledger bezit, weet dat het grootste nadeel is dat de Ledger niet verbonden kan worden met je smartphone. De Ledger Nano S, moet dan ook nog altijd ouderwets verbonden worden met een USB-kabel aan je computer. Maar met de Ledger Nano X is dit verleden tijd. De belangrijkste nieuwe update van de Ledger Nano X is namelijk de bluetooth functie waardoor hij nu gemakkelijk ook te verbinden is met je smartphone, tablet of desktop zonder een kabel. Hierdoor wordt het natuurlijk nog gemakkelijker om snel een transactie vanaf je Ledger te doen. En uiteraard is de Ledger Nano X ook nog met USB te gebruiken indien nodig. De CEO van Ledger bevestigt dat de Ledger Nano X, ondanks de bluetoothfunctie de ledger Nano X nog veiliger is vanwege de verbeterde security chip.

In vergelijking tot de het vorige model de Ledger Nano S, zijn er een aantal upgrades:

  • Bluetooth ondersteuning (BLE)
  • Meer opslagruimte (tot maar liefst 100 apps)
  • Een groter OLED-scherm van 128×64 (i.p.v 128×32)
  • Oplaadbare batterij van 100 mAh op te laden met USB-C
  • Bedieningsknoppen aan de voorzijde i.p.v. bovenzijde

Overal transacties doen met je Ledger Nano X, niet alleen meer thuis

Het grote voordeel van de Ledger Nano X in vergelijking tot de Ledger Nano S, is dus de bluetooth functie inclusief de oplaadbare batterij waardoor het de bedoeling is dat je voortaan je Ledger Nano X overal mee naar toe kan nemen om snel transacties te kunnen doen waar je ook bent. De Ledger moet wel nog steeds altijd met een device verbonden worden. De batterijduur van 100 mAh is genoeg voor meerdere uren en is gemakkelijk op te laden met een USB-C kabel. Een enorme vooruitgang die belangrijk is voor de toekomst van cryptocurrencies ten op zichtte van de Ledger Nano S.

Pre-order de Ledger Nano X

De Ledger Nano X is nu al te bestellen voor een prijs van 119 euro de levering zal echter pas plaats vinden in maart. De Ledger Nano X wordt geleverd met alle benodigdheden om direct aan de slag te kunnen namelijk de hard ware wallet, een USB kabel, een keychain om de Ledger gemakkelijk aan je sleutelbos te hangen, de recovery sheets om je wachtwoorden te bewaren en een handleiding.

Ledger Nano X bestellen