Een bullish pennant is een continuation patroon met een kans van slagen van 54,87%. Een SL is noodzakelijk (zoals bij elke trade). In dit artikel gaan we je uitleggen hoe je een bullisch pennant / symmetrical triangle kunt traden op twee manieren.

Hoe trade je een bullische pennant

Voordat we beginnen zullen we eerst uitleggen wat je op bovenstaande chart ziet.

  • De gekleurde cirkels zijn fake outs.
  • De gekleurde lijnen zijn support en weerstand levels.
  • De zwarte lijnen vormen een bullish pennant

Bullisch pennant traden manier één

Om de meeste profits te behalen kun je de fake out traden. Wanneer je een pennant of triangle hebt gespot en getekend zie je vaak fake outs ontstaan zoals op bovenstaande afbeelding. Bij de rood gekleurde fake outs kun je nog niet weten wat je moet doen maar bij de groen gekleurde fake outs (nummer 1) heb je een perfecte entry voor de move up.

Om een fakeout te traden zet je een buy order net onder de trendlijnBullisch pennant traden manier twee

Je kunt ook wachten op de retest van de break-out (nummer 2), dit is de wat veiligere manier van traden. Zoals je kunt zien heb je hier zelfs twee keer de kans gehad om in te stappen op retest van de support level.

Optimaal traden

Om hem optimaal te traden kun je ook nog op de support en weerstand levels traden, dit wordt ook wel textbook trading genoemd. De support en weerstand levels zijn immers al bekend. Wanneer we de chart uitzoomen zul je zien dat de support en weerstand levels al eerder gerespecteerd zijn. Zie onderstaande afbeelding.

symmetrical triangle traden

Als voorbeeld gebruiken we de veiliger manier van een pennant traden. Je plaatst een buy order op 2. Vervolgens zet je een sell order op de groene weerstand level. Nu zet je weer een buy order op de oranje support level. Een level wordt meestal maar één keer getest naar een uitbraak. Het zal niet altijd zo mooi gaan als in dit voorbeeld, maar in een sterke up-trend zul je dit vaker tegen komen.

Wil jij persoonlijke ondersteuning bij het leren van traden met technische analyse? Wij bieden ook een cursus crypto traden aan.

De perfecte bull pennant

Op onderstaande afbeelding zie je een perfecte bull pennant. Er is een prachtige pole (paal) met een hoog volume. 3 prachtige touches in de bull pennant waarna de koers stabiel over de support level gaat. Afnemende volume in de pennant met een stabiele RSI en een bullisch macd crossover. Dit is één voor in de schoolboeken.

Bull pennant traden

Hier is ook goed te zien waarom de uitbraak traden een wat veiligere manier is, er zijn immers geen fake outs aan de onderkant van de pennant geweest. Ook ie er mooi op te zien hoe de verschillende support en weerstand levels getest worden.