Er zijn veel verschillende soorten Bitcoin-portefeuilles die u verschillende functies bieden, betere of slechtere beveiliging en verschillende niveaus van gebruiksgemak.

Het eerste dat u moet beslissen, is hoe technisch u wilt worden en of u in de moeren en bouten van Bitcoin wilt stappen . Over het algemeen geldt als vuistregel dat hoe technischer de portemonnee is, hoe hoger de beveiligingsniveaus en hoe meer u erop let om voor uw geld te zorgen. Aan de andere kant, hoe eenvoudiger het is om de portemonnee te gebruiken, hoe lager de beveiliging is en hoe groter het risico van toezicht door derden is en in het algemeen de betere beschikbaarheid van toegangsopties of platforms die dit ondersteunen.

Een platform kiezen voor uw Bitcoin, Ethereum of Litecoin Wallet

Je kunt Bitcoin-wallets krijgen die werken op je iPhone, je Android-telefoon, Windows Phone, die op je desktop werken of die je gewoon kunt inloggen met je browser. De meeste mensen willen overal waar ze zijn toegang hebben tot hun bitcoins, dus ze willen ze over het algemeen op hun telefoon gebruiken. Dit wordt over het algemeen een hete portemonnee genoemd en is analoog aan uw normale portemonnee voor dagelijks gebruik – een die u overal mee naar toe neemt – het tegenovergestelde is een koude portefeuille die analoog is aan uw bank (denk aan een grote kluis in uw huis).

Er zijn wallets die komen als hun eigen apparaat of Hardware-wallets. Deze bieden de hoogste beveiligingsniveaus, omdat u uw portemonnee offline houdt en alleen gebruikt wanneer en wanneer u een transactie wilt doen – een soort chequeboek dat niet kan worden gekopieerd! Wij raden aan om hiervoor te gaan aangezien dit de veiligste optie is.