Op de weekgrafiek van ETH zien we dat we vanaf eind juni 2019 in een channel zitten. Momenteel bewegen we voor de 4e week rond de golden pocket zone van de fibonacci levels welke tevens confluence heeft met het orderblock op de openings koers van dit jaar. Het eerstvolgende weerstand level vinden op 150,20 dollar en loopt zo’n beetje gelijk met de bovenste trendlijn van de channel. Daarboven vinden een behoorlijk dik orderblock beginnende op 165 dollar en eindigt op 185 dollar.

De rsi bevind zich nog in het ‘berenbos’ maar buigt behoorlijk naar boven en de ema12 is dalende. In de periode van de channel heeft de rsi 2x geprobeerd de ema12 te kruisen met een rejection als gevolg. Tijdens de rejection is de koers beide keren meer dan 25% gedaald. Wanneer we nu weer een rejection krijgen dan lijkt mij het gebied tussen de 2 rode lijnen een prachtig buy moment. Zolang we het dikke orderblock van 20 dollar niet hebben geflipt naar support hou ik rekening met die zone. Laten we eens verder inzoomen voor een wat gedetailleerde analyse.

ETH analyse 6 januari 2020

Op de daggrafiek zien we behoorlijk wat bull power. Op dit moment testen we de vorige lows, tevens de trendlijn van de ascending triangle (staat niet getekend op de chart). Wanneer we deze flippen gaan we waarschijnlijk de 150 dollar zien. Hier zullen we wel wat weerstand ondervinden, de trendlijn en horizontale level vallen daar namelijk samen. Ook op de VPVR indicator zien we daar weerstand.

De rsi is boven de 50-lijn gekomen na de bounce op de ema12 en laat ook behoorlijke bull power zien. Waar we wel rekening mee moeten gaan houden is dat er geen hidden bear divergence gaat vormen. De MACD heeft een HL gezet en gaat mooi omhoog richting de 0-lijn. Laten we eens kijken na de 4-uurs grafiek om wat meer informatie te vergaren.

ETH analyse 6 januari 2020

De 4-uurs grafiek is behoorlijk in het voordeel van de bulls. Momenteel is de retest van de ascending triangle bezig en wanneer de candle zou sluiten zoals het momenteel is dan hebben we een 3bar play. Ook vormt er een Ascending Broadening Wedge, blijft de koers boven de 138 dollar dan kunnen we de wedge als succesvol beschouwen.

De rsi laat ook op dit timeframe bull power zien, er heeft een voorzichtige bounce laten zien en gaat momenteel geleidelijk aan met de ema richting de ‘stieren arena’. Op dit moment gaat mijn bias uit naar de bulls en verwacht ik de komende dagen richting de 150 dollar te gaan. Maar zoals eerder vermeld in de analyse is een flip van het 20 dollar orderblock nodig om in bullrun mode te gaan. Zolang dat niet gebeurt hou ik mijn buy orders rond de eerder genoemde rode lijnen staan.

ETH analyse 6 januari 2020

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram. Alerts voor trading kansen ontvangen? Volg dan het preview kanaal van MyCryptoradar. Ben je admin of heb je een eigen Telegram chat en wil je free alerts van onze cryptoscanner voor jouw community? Neem dan via Telegram contact met mij (MrCoingrats) op.