Kijken we naar de daggrafiek van ETH dan ziet er niet heel rooskleurig uit. De candle van vandaag is duidelijk in het voordeel van de beren. De candle van gister heeft een bullish tintje (geen bevestiging) gekregen van de indicator op Tradingview die wij gebruiken. We zien op de candle van gister ook een behoorlijke wick aan de bovenkant wat betekend dat de beren sterk waren en de bull power die was ontstaan aardig terug te drukken. We zien ook dat er een rising wedge aan het vormen is. Afhankelijk hoe deze dag zal verlopen zullen we een bevestiging of niet zien van de rising wedge. Sluit de koers onder de weekly S/R vandaag dan zullen we de ema’s gaan opzoeken of de trendlijn van de rising wedge die in het midden van de ema8 en ema21 ligt.

De rsi is nu voor de 3e keer rejected van de 70-lijn en zit momenteel tegen de ema12 aan. Bounce of een doorbraak naar beneden zal mede bepalend zijn voor de koers. Tevens kunnen we een voorzichtige bear div op de rsi spotten wat mooi overeenkomt met de overige signalen. Op de daggrafiek houden we de volgende levels in de gaten.

Support: $176.80 & $167.50
Weerstand: $193.90 & $204 – $206

Laten we eens verder inzoomen naar de 4-uurs grafiek om te zien of we daar meer informatie kunnen vergaren.

ETH analyse 4 februari 2020 Bron: Tradingview

Op de 4-uurs grafiek zien we een duidelijke bevestiging van onze vermoedens. De huidige candle trade onder de weekly S/R level en de vorige high. Het enige positieve eraan is dat de koers nog boven de ema21 trade maar of dat stand kan houden? Ik denk van niet. Als we de ema8 en ema21 eens bekijken dan gaat de ema8 hard naar beneden en wanneer deze de ema21 kruist dan hebben we een short term bevestiging van een trendomkeer.
Als we de rsi en MACD bekijken dan zijn die al bearish gekruist en lijken nog niet te gaan keren. De rsi is zelfs 2 maal afgewezen op de ema12 wat een bearish signaal is. Voor de langere termijn houden we bovenstaande prijs niveaus aan. Voor short term gaan we in de VIP eens kijken of we een positie kunnen pakken voor een short (scalp).

ETH analyse 4 februari 2020 Bron: Tradingview

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram. Alerts voor trading kansen ontvangen? Volg dan het preview kanaal van MyCryptoradar.