Afgelopen week zijn we even boven de weekly S/R level gekomen maar we hebben de week candle er niet boven kunnen sluiten helaas. Gaan we nu weer naar beneden of komen we even op adem om de weg naar boven te vervolgen. We bespreken het in onze wekelijkse analyse op diverse timeframes.

Op de weekgrafiek kunnen we een doji zien, deze is dus in het voordeel van de bulls. Tevens zien we dat er afgelopen week ook een retest op de trendlijn is geweest en de koers boven de ema21 heeft weten te sluiten. De ema8 staat nog wel onder de ema21 wat een bearish signaal is. Maar gezien de lijn die de ema8 momenteel omhoog gaat ziet het er aardig goed uit. Maar voordat er een bullish kruising komt op de weekgrafiek zijn we wel een aantal dagen verder. Laten we maar eens verder inzoomen om te bekijken of we de weekly S/R level kunnen flippen naar support.

ETH analyse 27 januari 2020 Bron: Tradingview

Op de daggrafiek is goed te zien dat de weekly S/R een taaie zone is waar we niet zomaar doorheen weten te komen. Na de 1e succesvolle poging zijn we de 3e dag rejected bij de sma200. Twee dagen erna hebben we het weer geprobeerd maar ook die keer werden we weer terug gedrukt waarop een retest van de trendlijn heeft plaatsgevonden. Momenteel trade we alweer onder ema200 maar boven de ema8 en 21 die bullish staan.

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram. Alerts voor trading kansen ontvangen? Volg dan het preview kanaal van MyCryptoradar.

ETH analyse 27 januari 2020 Bron: Tradingview

Er is momenteel ook een cross van de ema21 met de ema55 bezig wat weer wat extra bullish sentiment met zich meebrengt. Maar kijken we naar de rsi dan zien we een bearish rejection vanaf de ema12 en gaat de rsi weer richting de middenlijn. Ok de MACD staat bearish gericht maar nog boven de 0-lijn. Als de dag candle zou zal sluiten dan zou er een mogelijke falling wedge kunnen gaan vormen. Maar voor nu is dat nog te vroeg om te concluderen.

De 4-uurs grafiek ziet er ook niet erg florissant uit om maar met de deur in huis te vallen. De afgelopen 4 candles laten een duidelijke bearish patroon zien waarbij de koers momenteel support ondervind van de ema8. De mogelijke falling wedge zoals eerder besproken hebben we hier alvast ingetekend (gele lijnen). De falling wedge in het blauw is gespeeld en we hebben de weekly S/R weer niet kunnen flippen naar support. De enige ‘redmiddel’ om de trend up te gaan vervolgen die ik zie is een retrace naar maximaal ema55 op de 4h grafiek, hier ligt tevens ook fib level 0.5 van de laatste upmove gemeten.
Kijkende naar de rsi dan zou deze moeten bouncen op de ema12 voor een mogelijke retrace + bounce op de ema55. Maar gezien de signalen op de hogere timeframe verwacht ik eerder dat we de mogelijke nieuwe falling wedge gaan spelen. We zouden dan nog wel eens een koers van 155 dollar kunnen zien.

Komt de retrace en bounce van de ema55 dan is het eerstvolgende weerstand te vinden op 171 dollar. Wanneer we de passeren wordt er zeker weer een nieuwe HH geprint.

ETH analyse 27 januari 2020 Bron: Tradingview