Afgelopen week heeft ETH met een mooie bullish candle weten te sluiten. Helaas was de candle sluiting net onder de S/R level op de weekgrafiek. De huidige candle heeft een markering van het script meegekregen wat een mogelijke ontkrachtiging betekend van de 2 vorige week candles. Het is bullish dat we boven de downtrend lijn zijn geëindigd en dat we momenteel traden boven de ema21. Echter staat de ema8 er nog onder en om in bullish modus te gaan op de weekly moet deze boven de ema21 komen te staan. We zien hem al aardig omhoogkruipen terwijl de ema21 aan het uitvlakken is. Op de week grafiek moeten we zorgen dat we boven de ema8 en de downtrend lijn moeten blijven.

ETH analyse 20 januari 2020

Op de daggrafiek zien we een mooie geleidelijke uitbrak van de downtrend lijn waarbij de ema200 ook nog eens doorbroken is. Helaas een dag later een rejection naar de ema200 gehad en vandaag traden we er momenteel zelfs onder. De korte ema’s staan er bullish bij, wanneer we ema200 als support kunnen krijgen dan is de kans groot dat we het volgende level gaan opzoeken. Deze ligt op $187. Daarna zouden we steun moeten gaan vinden rond $172, daar waar de bovenkant van de daily orderblock ligt. De weekly S/R is ongeveer de onderkant ervan.

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram. Alerts voor trading kansen ontvangen? Volg dan het preview kanaal van MyCryptoradar.

De rsi laat een mooie uptrend zien en staat op het moment of te bouncen op de ema12 of om hem bearish te gaan kruisen. De rsi begeeft zich nog in het neutrale gedeelte. De MACD laat net als de rsi een prachtige uptrend zien en lijkt momenteel wat te gaan uitvlakken. Laten we maar eens snel de 4-uurs grafiek gaan bekijken wat we gaan doen.

ETH analyse 20 januari 2020

Op de 4H heeft de koers op de helft van de rising wedge deze aan de onderkant verlaten. We kunnen nu goed zien dat de bulls er moeite mee hebben om de koers weer boven de weekly S/R level te krijgen. Inmiddels heeft het script op de candles al 2 keer een bearish trendomkeer aangegeven (rood diamandje). Ook de ema8 heeft de ema21 bearish weten te kruisen.
Als we de andere indicatoren bekijken dan kunnen we op de VPVR een supportzone herkennen waar we momenteel in/op aan het traden zijn. De rsi beweegt zich onder de 50-lijn en lijkt ingezoomed een HL te willen zetten. De ema12 buigt af naar beneden. Dit tezamen kan duiden op een mogelijke test/doorbrak van de rsi op de ema12. De MACD staat bearish in het territorium van de bulls, het momentum neemt ook nog niet af.

ETH analyse 20 januari 2020

Mijn verwachting aan de hand van de Ethereum analyse is als volgt. Op de lagere timeframe is het goed mogelijk dat we een daling kunnen verwachten richting de downtrend lijn. Op de 4-uursgrafiek heeft deze trendlijn ook confluence met de ema55. Kijken we naar de hogere timeframe dan ben ik redelijk bullish op ETH en zullen we denk ik binnenkort het bovenliggende orderblock gaan testen zoals eerder vermeld in de analyse.