Voor ETH lijkt het een slechte start van de week. Zoals we op de weekgrafiek kunnen zien is de week candle momenteel bearish en zitten we tegen het short timeframe orderblock aan. De rsi heeft afgelopen week niet boven de ema12 kunnen blijven en is momenteel rejected. De MACD begint langzaam aan verder naar elkaar toe te kruipen, het bearish momentum neemt iets af. De ema8 en ema21 staan nog in het voordeel van de beren. We kunnen wel stellen dat de em8 aan het afvlakken is en momenteel als weerstand dient van de koers.

Gelukkig is de week nog maar net begonnen dus we kunnen alle kanten nog op. Laten we maar eens verder inzoomen om meer details te vergaren.

ETH analyse 13 januari 2020

Ook de daily candle is geopend met een bearish voorkeur. Hier is goed te zien dat in een ascending triangle bewegen en al een week de weerstand aan het proberen te breken zijn. Maar tot op heden hebben we er nog niet door weten te komen. De korte ema’s staan in het voordeel van de bulls en de ema55 is onder de koers aan het kruipen wat ook in de voordeel van de bulls is. Het orderblock met de groene rand en of de gele trendlijn moet als support gaan dienen want anders zouden we maar zo eens richting de 120 dollar of zelfs lager kunnen gaan.

De rsi laat net als de candles een ascending triangle zien en is momenteel weer de ema12 aan het testen. Zowel de rsi als de ema bevinden zich boven de 50-lijn wat op zich een goed teken is.

TIP: Wist je trouwens dat wanneer je trendlijnen op de rsi zet soms al eerder kan zien wat de koers gaat doen dan op de candles! Als de rsi eerder uitbreek dan de koers dan is dat een indicatie dat de koers er achteraan komt.

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram. Alerts voor trading kansen ontvangen? Volg dan het preview kanaal van MyCryptoradar.

Kijken we naar de MACD op de weekgrafiek dan kunnen we concluderen dat we in een mooie stijgende lijn zitten en de bulls nog niet uitgeput raken. Voor de langere termijn zijn dit goeie signalen voor een stijgende koers. Maar zoals we eerder al vaststelde is er nog ruimte om iets te zakken. Laten we eens naar de 4-uurs grafiek gaan kijken of dat ook gaat gebeuren.

ETH analyse 13 januari 2020

Op de 4-uurs grafiek zien we een stijgende trendlijn (oranje) ten opzichte van de trendlijn op de daily. Hier is ook een benaming voor, kom er alleen even niet op en kan het ook niet 1, 2, 3 vinden. Weet jij het? Kom het ons vertellen in de chat. Wat ik er nog wel van weet is dat het bullish is.

Voor een verdere stijging zouden we nog naar de gele trendlijn mogen dalen maar het is beter om boven de trendlijn van de 4H te blijven. Momenteel bevind de koers zich op fibonacci level 0.382 en geeft de VPVR indicator een behoorlijke S/R niveau aan. Een retrace naar fib level 0.5 zou binnen de trendlijn blijven en heeft tevens ook confluence met support leveltje die je op de VPVR kunt zien.

ETH analyse 13 januari 2020

De rsi is gebounced op de 50-lijn en gaat weer richting de ema12. Wanneer we de rsi rejected zien worden op de ema dan verwacht ik een minimale daling naar de fib 0.5 en misschien wel naar fib 0.618. Wanneer de rsi hem breekt naar boven dan zal de koers de 148 dollar gaan opzoeken om vervolgens een degelijke bodem te bouwen rond fib 0.236, in het orderblock dus!

De MACD is bearish gekruist in de “stieren arena” en de histogram laat bullish kleur zien. Vooralsnog geen redenen om ons daarover zorgen te gaan maken.