Op de weekgrafiek is duidelijk te zien dat EOS in een lange falling wedge heeft gezeten, en is deze hier recentelijk uitgelopen, maar zonder breakout. Uiteindelijk is de koers in een consolidatie zone terechtgekomen waar deze zich nu al sinds augustus 2019 in bevindt.
Tevens maakt de RSI een lichte stijgende lijn die telkens boven de 12ma lijn weet te blijven, maar blijft weerstand ondervinden rond de waarde van 40. Deze is dus interessant om in de gaten te houden bij een mogelijke rally.

EOS analyse 9 januari 2020

Op de dag grafiek is de consolidatie nog duidelijker te zien en is ook duidelijk dat de koers momenteel in een neergaande beweging zit, mede door de trend die BTC momenteel doormaakt. De koers zit op een belangrijk punt in het kanaal waar de prijs vaak raaklijnen mee heeft, zowel met wicks als met hele body’s van de candles. Als we kijken naar de ema’s dan heeft de 21 ema de 8 ema bearisch gekruist en is de koers hard gezakt waarna deze een bounce heeft gemaakt met een lange wick. De RSI is hard gezakt, maar vlakt nu meer af en blijft momenteel nog boven het bearisch gebied van de oscillator waarbij de ema12 wat zakt en de RSI dus dichter naar de ema12 toe komt. Een cross van de RSI opwaarts door de 12ma wordt als een bullish signaal gezien. Op dit moment (21:30) is er de mogelijkheid dat dag candle een inverted hammer maakt na een flinke neerwaartse beweging, dit is een bullish signaal is deze ook zo weet te sluiten.

EOS analyse 9 januari 2020

Op de vier-uurs grafiek bevindt de koers zich momenteel op een 4H support/resistance lijn, deze is nog niet geflipt naar support, maar mocht dit gebeuren dan kan dit een eerste signaal voor een trend ommekeer zijn. Ook is de RSI en ema12 op de oscillator nog besluiteloos. Al lijkt deze heel licht te omhoog te buigen of in ieder geval af te vlakken. Wat wel in oog gehouden moet worden is dat gisteren de 55ema en de 200ema een bearisch cross hebben gemaakt.

EOS analyse 9 januari 2020

Verwachting:
Mijn verwachting is overwegend bullish door de harde rejectie van de neerwaartse koers van gisteren, de lange wick, de mogelijke inverted hammer kerende RSI op de dagelijkse grafiek geven mij genoeg reden dit te zijn. Hierbij kijkend naar wat de koers in het verleden in de consolidatie zone heeft gedaan bij deze signalen is te zien dat deze overwegend naar boven uitbrak, wanneer de koers van een downtrend boven de huidige S/R lijn sloot.

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram. Alerts voor trading kansen ontvangen? Volg dan het preview kanaal van MyCryptoradar. Ben je admin of heb je een eigen Telegram chat en wil je free alerts van onze cryptoscanner voor jouw community? Neem dan via Telegram contact met mij (MrCoingrats) op.

Deze analyse is geschreven door Sjoerd van Dongen