Op het moment van schrijven zien we dat XRP /BTC op een koers van 2600 sats verhandeld wordt. Dit is de laagste koers sinds half september 2019. Als we naar de weekgrafiek kijken dan zien we dat XRP op een koers van huidige koers zich onder de 8 EMA bevindt. Hoewel de week candle pas op zondag sluit heeft het er op dit moment alle schijn van dat deze onder de 8 EMA gaat sluiten. De weekgrafiek van XRP ziet er alles behalve florissant uit. Als lichtpunt je zouden we de consolidatie van de afgelopen drie weken kunnen zien.

XRP analyse 11 januari 2020

Kijken we naar de daggrafiek dan zien we dat XRP ook hier onder de 8 EMA wordt verhandeld. De koers bevindt zich op dit moment vlak boven een zone waar support is gevonden. Tussen eind oktober en begin zien dat zich een descending triangle gevormd heeft. Dit is een bearish patroon. Dit blijkt ook direct uit de koers daling op 17 december.

Enkele dagen geleden hebben vanaf de huidige zone prijsactie gezien richting het order block rond de 2900 Sats. Daarop is de prijs hard afgewezen en dit maakt ook duidelijk dat dit mogelijk een sterke resistance zone betreft. Mede door de prijsactie lijkt zich nu een falling wedge te vormen. Dit zou kunnen leiden tot een omkeer van de koers.

XRP analyse 11 januari 2020

Als we iets verder inzoomen op de 4 uurs grafiek dan zien we dat de koers zich dat net boven het order block begeeft. De EMA’s staan ook hier niet heel positief, al zien we dat de 8 EMA langzaan omhoog begint te bewegen.

Op korte termijn is het belangrijk dat het order block net onder de 2600 zijn werk doet verwacht ik dat XRP de komen 1 tot 2 weken tussen de 2550 en de 2700 sats verhandeld zal worden. Als dit gebeurd zal op midden lange termijn de falling wedge gebroken kunnen worden wat uiteindelijk tot een bullish prijsactie zou leiden.

Wanneer de huidige zone zijn support verliest zal XRP een niveautje zakken. Dit niveau vinden we terug rond de 2380 tot 2400 sats.

XRP analyse 11 januari 2020

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram. Alerts voor trading kansen ontvangen? Volg dan het preview kanaal van MyCryptoradar. Ben je admin of heb je een eigen Telegram chat en wil je free alerts van onze cryptoscanner voor jouw community? Neem dan via Telegram contact met mij (MrCoingrats) op.

Deze analyse is geschreven door Predjuh één van onze admins in de Telegram kanaal.