De koers op moment van schrijven (29-01-20 om 21:30) ligt rond de $4,00 wat een stijging van bijna 10% is. Dit komt overeen met een van de scenario’s die ik vorige week als mogelijkheid had aangegeven op de dag grafiek.

Op de weekgrafiek bevindt de koers zich momenteel dicht tegen een wekelijkse support/ resistance punt wat op de $4,091 ligt. Dit is een punt wat ik scherp in de gaten houd voor het maken van trade, zowel short als long. Bij een duidelijk rejection op dit punt zou de koers terug kunnen vallen naar het vorige wekelijkse S/R punt. Bij een doorbraak is het volgende wekelijkse S/R punt rond de $6,00.
Daarnaast is te zien dat de koers boven de 8 en 21ema staat. Wel staan ze nog bearish (21 boven de 8ema) maar daar lijkt ook verandering in te gaan komen. De RSI weet zijn weg omhoog richting de 60-lijn ook te vervolgen en ligt boven de 12ema. Allen bullish signalen om de huidige trend te vervolgen

EOS analyse 30 januari 2020 Bron: Tradingview

Op de daggrafiek ondervindt de koers momenteel weerstand van het wekelijkse S/R punt die rond de $4,09 ligt. Verder ligt de 200ema nu onder de huidige koers waar hij vorige week nog moeite mee had om doorheen te gaan. Na de doorbrtaak ervan is de koers terug gezakt waarna een retest van het S/R punt is geweest. De koers is direct weer naar het bovenliggende orderblock gegaan.

De RSI vlakt wat af, maar staat nog sterk in bull zone (70-lijn) en boven de 12ema. De Stoch rsi gaat ook sterk omhoog met de twee lijnen ver uit elkaar. De MACD is naar een bearish cross weer gelijk een bullish cross gaan maken en vervolgt zich verder omhoog.

EOS analyse 30 januari 2020 Bron: Tradingview

Op de 4-uursgrafiek is duidelijk te zien dat het wekelijkse S/R punt tweemaal getest en afgewezen is en momenteel daarom de koers ook wat aan het zakken is. Voor een vervolg van de bullish trend moet dit punt dus ook gebroken worden. De koers ligt boven alle ema lijnen. De 8 en 21ema komen wel wat dichter naar elkaar, maar er zit momenteel zeker geen kruising aan te komen, omdat de 8ema alweer licht omhoog lijkt te gaan.

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram. Alerts voor trading kansen ontvangen? Volg dan het preview kanaal van MyCryptoradar.

De RSI lijn is gisteren wel onder de 12ema gedoken en bevind zich rond de 60-lijn. Zowel de RSI als de 12ema zijn wat naar beneden gericht wat kan duiden om een komende koersdaling. Daarnaast is de MACD ook bearish gekruist maar nog ruim boven de 0-lijn. Vooralsnog maak ik me daar nog geen zorgen om.

EOS analyse 30 januari 2020 Bron: Tradingview

Verwachting:
Al met al ben ik op de langere termijn bullish gezien het mooie koersverloop en de positieve signalen op de hogere tijdframes. Hiervoor moet de koers wel boven de wekelijkse support uit gaan komen. Op de korte termijn ben ik iets minder positief en denk ik dat er nog een daling zal volgen die tot de 21ema op de 4 uur grafiek ($3,93) zou kunnen zakken. Een verdere daling dan dit zou een langere neerwaartse trend als gevolg kunnen hebben en dan richting het vorige S/R punt kunnen gaan.
Als ik aan een trade setup moet denken zou ik voor een Long positie eerst willen dat de koers boven de wekelijkse S/R punt die rond de $4,09 blijft en sluit. Voor Een short positie zou ik een duidelijke rejection van dit S/R punt afwachten

Belangrijke punten uptrend $4,09 en $6,00
Belangrijke punten van support $3,93 en$3,71 (200ema lijn op daggrafiek) en $3,57 het eerste S/R punt onder huidige koers.

Deze analyse is geschreven door Sjoerd van Dongen