Ik heb een wekelijkse analyse van EOS/USD voor jullie uitgewerkt. De koers op moment van schrijven (22-01-20 om 15:45) ligt rond de $3,62.

We beginnen met het bekijken van de weekgrafiek. Op deze grafiek staan de belangrijke S/R lijnen die we altijd in de gaten houden bij een trade setup, een week S/R lijn is een sterk punt waarop op koers trend bevestigd of afgewezen kan worden.
Zo is dan gelijk te zien dat de koers van EOS/USD zich momenteel boven een S/R lijn bevindt. Als de koers hierboven sluit aan het eind van de week is dit een bullish signaal. Daarnaast is te zien dat de koers boven de 8 en 21ema staat en dat de RSI boven de 50-lijn en de 12ema ligt. Allen bullish signalen om de huidige trend te vervolgen.

EOS analyse 22 januari 2020

Op de daggrafiek bevindt de koers zich nu tegen een kleine weerstand op de dag grafiek (rode stippellijn rond $3.69) die samenvalt met de 200ema. Deze weerstand zal niet zomaar gebroken worden, maar als dit wel gebeurt kan de koers zomaar 10% omhoog gaan richting de volgende wekelijkse S/R lijn. De RSI is wat aan het zakken, maar staat vooralsnog in bull zone, maar wel onder de 12ema.
De StochRSI lijkt bullish te willen draaien. De MACD staat ver boven de 0 lijn, maar de lijnen lopen wat naar elkaar toe. Het is nu nog niet te bepalen of deze wilt gaan kruisen of enkel wat terugzakt om daarna weer verder omhoog te gaan.

EOS analyse 22 januari 2020

Het eerste wat opvalt aan de 4-uursgrafiek is dat de koers de 55Ema (groen) recent 3x heeft getest en dus als een sterke support lijkt te dienen, deze 55ema loopt momenteel ook samen met een wekelijkse S/R lijn. Daarnaast is er een consolidatie aan het plaatsvinden. De ema8 en 21 staan momenteel baerish ze lopen momenteel wel parallel aan elkaar. Hieruit kunnen we opmaken dat we longterm nog bullish mogen zijn (ema55 als support) maar dat we shortterm bearish zijn en wellicht binnenkort bullish kunnen draaien.

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram. Alerts voor trading kansen ontvangen? Volg dan het preview kanaal van MyCryptoradar.

De RSI ligt precies op de 50-lijn en de 12ema, hieruit is enkel uit af te leiden dat de koers nog geen beslissing weet te nemen of deze bullish of bearish wil gaan draaien. De MACD lijkt wel bullish te willen gaan draaien, maar deze wisselt met het moment dat de koers een klein beetje zakt. Deze is dus ook nog besluiteloos.

EOS analyse 22 januari 2020

Ik verwacht dat de koers hier nog wel even zijwaarts zal bewegen, gezien de besluiteloosheid op de 4H grafiek en de positie waar de koers zich tussen bevindt op de dag grafiek (tussen de 200ema en wekelijkse S/R lijn)
Om bullish te worden moet op de 4H grafiek de MACD bullish kruisen, RSI boven 12ema blijven en 8ema de 21ema bullish kruisen. Hiermee zal samen moeten vallen dat de koers op de dag grafiek boven de 200ema uit moet komen en daar boven moet blijven.

Al met al is het even afwachten en de signalen nauwlettend opvolgen om te bepalen of we een short of long positie moeten openen.
Target bij vervolgen uptrend scenario $4,09
Target bij doorbreken van uptrend $3.62

Deze analyse is geschreven door Sjoerd van Dongen