Om het grote geheel van de koers te bekijken gaan we eerst de weekgrafiek bekijken. Op deze grafiek heb ik de major orderblokken en trendlijn neergezet. Op deze grafiek is duidelijk te zien dat de recente rally EOS naar het volgende wekelijkse orderblok heeft gebracht en de neerwaartse trendlijn hierbij heeft doorbroken met een mooie retest boven deze lijn op de laatste wekelijkse candle. Ook is de koers voor het eerst boven de 21ema uitgekomen en buigt deze Ema tezamen met de 8ema nu naar boven toe, daarnaast is de RSI voor de 3e week aan het stijgen en ligt nu boven de 50 lijn en de 12ema (oranje lijn) wat allen bullish signalen. Als de koers zich op dit niveau zou sluiten wordt er een higher high genoteerd, maar het is nog te vroeg in de week om hier op te bouwen.

EOS analyse 16 januari 2020

Op de daggrafiek is goed te zien dat er een correctie aan de gang is op de recente snelle prijsstijging. Dit is voor zover nu te zien een normale correctie de in het weekly orderblock gebeurt die tevens gelijk ligt met de 200ema. Momenteel is de koers er doorheen gebroken en lijkt er een bearish candle formatie te vormen.

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram. Alerts voor trading kansen ontvangen? Volg dan het preview kanaal van MyCryptoradar.

Verder kijkend naar de ema’s is ook te zien dat de 8 en 21ema zich nu beide boven de 55ema bevinden en de ema100 ook willen kruisen wat aangeeft dat de trend momenteel bullish is. Kijkend naar de oscillator met RSI, 12ema en stoch RSI is te zien dat de koers eigenlijk mooi omhoog is gekropen met een aantal tests van de RSI op de 12ema lijn. De RSI zit in de bullish zone en geeft ook de correctie weer die mogelijk tot op de 12ema lijn gaan terugkomen.

EOS analyse 16 januari 2020

Zoals al aangegeven is de koers momenteel met een correctie bezig, dit is op de 4-uurs grafiek dan ook duidelijk te zien. Het lijkt erop dat er een symmetrische driehoek aan het vormen is, al is deze niet helemaal strak meer iets meer richting een acsending driehoek. De koers bevindt zich nu in het orderblok wat op de wekelijkse grafiek getekend is. Ook is te zien dat de ema’s verder uit elkaar lopen wat aangeeft dat het een valid trend is.
De koers blijft mooi boven de korte ema’s (8 en 21). De RSI ligt net onder de 12ema en lijkjt een bearish retst te gaan doen in het nog bullish gedeelte. De RSI moet dus weer boven de 12ema gaan komen voor een mogelijk vervolg van een koersstijging. De MACD staat boven de nullijn, maar de lijnen komen wel dichter naar elkaar. Het laatste bullish signaal is te zien in de pivots. De koers tekent HH en HL en er komt nog een nieuwe HH aan. Als de koers op dit niveau blijft zal de volgende pivot ook weer een HL zijn.

EOS analyse 16 januari 2020

Verwachting:
Een bullish scenario heeft in mijn ogen de overhand gezien de signalen die ik van de grafieken lees. Hierbij moet ik wel zeggen dat de koers zich moet houden boven de 200ema op de wekelijkse candle en niet onder het orderblok moet zakken. Als dit niet gebeurt zie ik een rally naar het volgende orderblok rond de $4,30 zeker als het meest waarschijnlijk. Om deze orderblock te bereiken zou een retrace richting $2.94 – $3.04 prima in het plaatje passen. Dit zou overeenkomen met een fib 0.5 retrace van de laatste move up. Zakken we daar doorheen dan is het eerstvolgende support rond $2.50.

Deze analyse is geschreven door Sjoerd van Dongen