De descending broadening wedge (dalende verbredende wig) is vergelijkbaar met de ascending broadening wedge (oplopende verbredende wigpatroon).

Herkennen van de descending broadening wedge
De prijs maakt een dieptepunt en stijgt. We volgen dan de prijs terwijl deze vanaf het laagste punt stijgt. We zijn op zoek naar lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten in een klein bereik. De lagere hoogtepunten maken een dalende trendlijn, dit vormt de bovengrens van het patroon. De lagere dieptepunten maken een lagere dalende trendlijn, dit vormt de ondergrens van het patroon.

Met de descending broadening wedge formatie zijn we op zoek naar twee raakvlakken op beide trendlijnen (drie is mooier). Zowel de bovenste als de onderste trendlijn moeten dalende zijn. De onderste trendlijn zou steiler moeten dalen dan de bovenste trendlijn en zo de verbredende wig vormen. Lange en brede patronen werken beter dan korte en smalle patronen.

Descending broadening wedge

De descending broadening wedge traden
Descending broadening wedge hebben de neiging om naar boven uit te breken. Swingtraders kunnen dit patroon van boven naar beneden traden. Zodra de trendlijnen zijn gevormd (twee raakvlakken) kun je bij het raken van de bovenste trendlijn een short positie openen. Je sluit deze positie (of zet hem om in een long) wanneer de koers de onderste trendlijn raakt. Een stoploss plaats je boven (voor short) of onder (voor long) de trendlijn.

Een ander manier van het patroon traden is wachten op een uitbraak van de bovenste trendlijn en een candle close boven de trendlijn. Persoonlijk heb ik het liefst een mooie 4h candle close maar kijk zeker ook hoe de koers op de 1h reageert wanneer de bovenste trendlijn is gebroken. Je take profit target bij een uitbraak zou ongeveer in het gebied zitten van de hoogste hoogtepunt in het patroon.