Wat is een crypto trading bot?

Je hebt er vast wel eens van gehoord, een crypto trading bot. Maar wat is het nou precies. Wij leggen je het uit. Een trading bot is software die op jouw aanwijzingen, bv je gekozen strategie de trades maakt. De software draait op je eigen computer of in de cloud, dit verschilt per aanbieder.

Hoe werkt een crypto trading bot?

Na het instaleren van de software en het toevoegen van de exchange is het tijd om je strategie te kiezen en eventueel aan te passen. Vervolgens is het de kunst om de goeie coins met veel prijsschommelingen uit te zoeken en te gaan traden. In hoeverre je de strategie kunt aanpassen verschilt ook per aanbieder. Er zijn trading bots die je zelf helemaal moet instellen maar ze zijn er ook in plug & play. Bij sommige kun je zelfs strategieën kopen in de interne marktplaats. De mogelijkheden zijn eindeloos. Verderop staan linkjes van crypto trading bots die wij zelf getest hebben en zo nu en dan ook nog gebruiken.

Zijn crypto trading bots betrouwbaar?

Crypto Trading Bots
Wij hebben er diverse getest en ja er is een hoop troep te vinden maar daar gaan wij verder niet op in. Wij behandelen alleen de – in onze ogen – betrouwbare crypto trading bots op onze website. Hoewel de volste vertrouwen hebben in de crypto trading bots die wij bespreken raden wij wel aan om altijd de withdraw uit te schakelen bij de API die je aanmaakt. Dit voorkomt dat de bot jouw funds kan uitbetalen.

Om het voor jezelf nog veiliger en geordend te houden adviseren wij ook om een nieuw account aan te maken voor de trading bot. Wij traden met een bot altijd op Binance. Hier zijn de meeste coins gelist en is het handelsvolume ook hoog.

Crypto trading bots vergelijken

Wij hebben een aantal trading bots met elkaar vergeleken. Wil jij weten wat wij er van vinden? Klik dan op de link van de crypto trading bots die je hier onder ziet staan en vergelijk ze zelf welke het beste bij jou past.

Voordelen van een crypto trading bot