Wil je om de één of andere reden liever niet je crypto omzetten naar euro’s op je bankrekening dan kun je een crypto debit card aanvragen en gebruiken. In dit artikel zullen we wat dieper ingaan op deze crypto debit cards en vertellen we jou onze top 3!

Wat is een crypto debit card

Crypto debit cards

Een crypto debit card is als een creditcard. Het enige verschil is dat je de debit card wel moet opwaarderen met crypto om er gebruik van te kunnen maken terwijl er bij een creditcard achteraf het bedrag van je bankrekening (FIAT) wordt afgehaald. Als het ware is een crypto debit card dus een prepaid creditcard. Zie het als een prepaid telefoon og één met abonnement.

Crypto debit cards zijn er redelijk wat van te verkrijgen, elk met hun eigen voordelen denk bijvoorbeeld aan een cashback op je aankoop tot aan verschillende materialen waar de debit card van gemaakt is.

Coinbase crypto debit card

De Coinbase debit card kun je gratis aanvragen en tot 200 euro maandelijks te gebruiken zonder fee te betalen. Boven de 200 euro betaal je per transactie een kleine percentage aan fees. Wil je de debit card van Coinbase aanvragen, maak dan een account aan en download vervolgens de app. In de app kun je vervolgens de crypto debit card aanvragen en binnen twee weken heb je hem in huis.

MCO crypto debit card

Een andere crypto debit card waar wij laaiend te spreken over zijn is die van MCO. Deze crypto prepaid creditcard is in meerdere varianten (materialen) te verkrijgen. Op alle cards van MCO krijg je een cashback op je aankopen die op kunnen lopen tot 5%. Alle kaarten zijn gratis aan te vragen maar hoeveel MCO je bezit bepaald welke kaart je krijg en welke extra’s je erbij krijgt.

Er zijn 5 verschillende crypto debit cards te krijgen bij MCO. In de afbeelding hier onder kun je zien wat de verschillen zijn en welke extra’s je erbij krijgt.

MCO crypto debit cards

Een MCO debit card kun je aanvragen door eerst een account aan te maken en vervolgens de app te downloaden. Je kunt de gratis crypto debit card dan direct aanvragen. Wanneer je een metalen debit card wil dan zul je eerst via de app de benodigde MCO moeten aanschaffen alvorens je de debit card kunt aanvragen.

Wirex crypto debit card

Wirex crypto debit card

Nog een hele bekende speler op de markt is Wirex. Wirex levert al als één van de eersten een crypto prepaid creditcard die je kunt opladen met crypto. Wel wordt er een fee van € 1,20 maandelijks gerekend om gebruik te maken van de crypto debit card. Wirex heeft ook een cashback programma voor alle aankopen die gedaan worden. Iedereen die een card van Wirex heeft krijgt een cashback van 0.5%. Je kan je cashback verhogen door WXT (coin van Wirex) te bezitten.

  • 500,000 WXT – 1.50% cashbackin BTC
  • 100,000 WXT – 1.00% cashbackin BTC
  • 50,000 WXT – 0.75% cashback in BTC

Maak een account aan op Wirex om jouw eigen crypto debit card aan te vragen.

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram.