De BTC analyse deze week wat eerder dan normaal. Hier hebben wij voor gekozen omdat de koers nu toch wel heel snel een belangrijk punt nadert. Namelijk de 10 duizend dollar, zowel psychologisch al op prijs niveau biedt deze range weerstand en hopelijk in de toekomst een sterk support.

Op de weekgrafiek kunnen we nog steeds een hoop bullish geweld zien. De open boven daily S/R level en bovenstaande weekly S/R level al bijna geraakt. De ema’s staan nog steeds in het voordeel van de bulls net als de rsi. Voor de langere termijn ben ik zeker bullish op BTC maar of dit op de kortere termijn ook zo is gaan jullie dadelijk lezen. We hebben in vijf week tijd een stijging van 35% achter de rug. Gaat BTC nog meer stijgen of is het tijd voor een gezonde correctie. Laten we eens inzoomen om alle details op een rijtje te zetten.

BTC analyse 7 februari 2020 Bron: Tradingview

Op de daggrafiek bevinden we ons momenteel in een rising wedge (paarse lijnen) dit is een bearish patroon en gezien het werstands nieveau wat we naderen acht ik de kans groot dat we eerst nog een stukje down gaan alvorens we de weg naar boven zullen gaan vervolgen. Het script geeft nog wel een trend aan met een bullish tintje maar als we de candles lezen dan kunnen we wel vaststellen dat de kracht van de bulls behoorlijk aan het afnemen is momenteel. We traden nu tegen de bovenste trendlijn aan en is het wachten op de rejection of heel misschien toch een uitbraak. Wanneer we candle closes gaan zien onder het grijze orderblock dan is de kans groot dat de gezonde correctie gaat beginnen.
Kijkend naar de ema’s, rsi en MACD dan staan die allen nog in het voordeel van de bulls. Wellicht zit er kleine wave binnen de rising wedge in voordat we hoogstwaarschijnlijk de gezonde correctie gaan zien.

BTC analyse 7 februari 2020 Bron: Tradingview

Voor de verandering hebben we deze keer de 1H grafiek erbij gepakt i.p.v. de 4H grafiek. Daar was immers niet veel meer informatie op te zien als op de daggrafiek. Het enige wat eventueel interessant is om te vermelden is dat op de 4H de rsi op het punt staat bearish te kruisen. Op de 1H grafiek zien we echter een mooie bull pennant gevormd worden waarbij de koers moeite heeft om het short time frame orderblock te doorbreken. Daarboven bevindt zich ook nogmaals weerstand van de trendlijn en de vorige high die trouwns een aantal uur geleden gewicked is.

De ema’s komen dichter tot elkaar wat kan duiden op een (tijdelijke) trendomkeer. De rsi bevindt zich al een tijdje onder de ema12 en wordt telkens weer afgewezen. Het positieve is dat de rsi wel boven de 50-lijn weet te blijven. Ook op de MACD zien we dezelfde beevstigingen als op de rsi en de rest van de chart.

BTC analyse 7 februari 2020 Bron: Tradingview

Mijn verwachting van de koers voor de komende dagen is dat we een kleine daling naar het orderblockje onder ons gaan om vervolgens nog een keer te pushen richting 10K – 10.200 om vervolgens de rising wedge te spelen zodat we een gezonde correctie gaan zien op de stijging van de afgelopen periode. Mogelijke interessante niveaus om te bouncen zijn rond de 9300 en rond de 8700 dollar.

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram. Alerts voor trading kansen ontvangen? Volg dan het preview kanaal van MyCryptoradar.