Voor 6e week op rij is het een redelijk saaie week voor de koers van Bitcoin. Wederom zitten we te schommelen tussen 6900 – 7500 dollar. De week candle laat besluiteloosheid met een tintje bull power zien. De ema8 en 21 staan bearish en de ema55 en 100 liggen beide vlak boven de huidige prijs als weerstand. Om uit de channel te kunnen breken moeten we boven het weerstandsniveau van ema55 en 100 weten te komen.

De rsi buigt omhoog en de ema12 die toegepast is op de rsi buigt naar beneden. Een bullish cross en of rejection zullen we binnen afzienbare tijd gaan zien. Ook de MACD op de weekgrafiek lijkt wel te willen draaien maar zie daar op dit moment nog geen duidelijke bevestiging voor.

BTC analyse 5-1-2020

Kijken we naar de wekelijkse grafiek van Bitcoin dan zien we duidelijk een accumulatie zone (blauwe rechthoek) waar de koers maar een beetje heen en weer schommelt. De ema8 en 21 zijn vandaag bullish gekruist, dit is sinds de bearish cross van 13 november niet meer voorgevallen. Dit zijn de eerste bullish signalen die we weer zien. De ema55 dient momenteel als weerstand en heeft confluence met het short timeframe orderblock (rood gemarkeerd). Wanneer we deze zone kunnen flippen naar support dan is de eerst volgende weerstand rond het orderblock rond de 8200 dollar. Het orderblock heeft tevens confluence met ema200 en de ema100 ligt er vlak onder.

De rsi stijgt met een bullish tintje en bevind zich boven de 0-lijn. De ema12 hangt er nog net onder maar die gaat de rsi wel achterna. Ook de MACD staat er goed voor en laat bullish momentum zien. De MACD hangt nog net onder de 0-lijn maar als die even zo door stijgt dan zit hij er zo boven.

BTC analyse-5-1-2020 daggrafiek

Op de 4-uurs grafiek zien we vandaag een mooie stijging naar het short timeframe orderblock. De koers heeft momenteel steun van de onderkant van het orderblock en weerstand van de bovenkant. Een breakout en eventueel een retest is nodig om verder up te gaan. We zien de rsi richting de ema12 gaan, een bounce op de ema12 bevestigt een verdere uptrend. Gaat de rsi door de ema12 naar beneden dan zullen we rond 7300 – 7200 support moeten gaan vinden. Wanneer we die level ook verliezen dan moeten we gaan kijken naar 6900 – 6950.

De MACD zwakt ietsje af maar staat nog in het voordeel van de bulls en er is best wat ruimte om te dalen. Voor nu maak ik me daar nog niet echt druk om en staat mijn bias in het voordeel van de bulls maar hou zeker rekening met het bearish scenario.

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram. Alerts voor trading kansen ontvangen? Volg dan het preview kanaal van MyCryptoradar. Ben je admin of heb je een eigen Telegram chat en wil je free alerts van onze cryptoscanner voor jouw community? Neem dan via Telegram contact met mij (MrCoingrats) op.

BTC analyse 5-1-2020 4H