Afgelopen week hebben we een mooie bullish candle weten te tekenen op de weekgrafiek van Bitcoin. De weekly en daily S/R level hebben we weten te doorbreken en er ruim boven weten te sluiten. De koers heeft zelfs de bovenliggende daily S/R level weten te bereiken en de week candle is er net onder gesloten.

De opening van de week is niet heel erg sterk in vergelijking met vorige week. Het script geeft wel een bullish tintje aan maar we zien tevens op de VPVR dat we traden op een weerstands niveau en zijn we aan het consolideren kun je wel zeggen. Dit kunnen we dadelijk op de lagere timeframe goed zien. Willen we een bullish weekly candle gaan neerzetten dan zullen we moeten sluiten boven de $9500. Maar de week is nog jong, er kan nog veel gebeuren. Laten we maar eens verder inzoomen.

BTC analyse 3 februari 2020 Bron: Tradingview

Op de daggrafiek kunnen we de consolidatie zone zoals hier boven besproken al zien. We hebben deze gemarkeerd met een groen getinte rechthoek.Verder laat het niet echt duidelijk zien wat we kunnen verwachten en is het wachten op een candle close boven of onder de consolidatie zone.
De ema’s staan er bullish voor. Afgelopen week is de zogeheten golden cross (ema50 komt boven de ema200) geweest. De rsi is ook redelijk vlak aan het gaan en heeft gister een bounce op de ema12 gehad wat we weer als een bullish signaal kunnen beschouwen. De rsi bevindt zich in het onderste gedeelte van de “stieren arena” en heeft nog potentie om verder te stijgen.

BTC analyse 3 februari 2020 Bron: Tradingview

De 4-uurs grafiek is duidelijk langzaam in het voordeel van de beren aan het gaan. We zien in één van de laatste candles een beste wick aan de bovenkant. Hier waren de beren duidelijk een stuk sterker dan de stieren. Verder kunnen we stellen dat de laatste 20 uur redelijk bearish candles zijn neergezet in de consolidatie zone die ook te zien is op de VPVR indicator.

De ema’s staan nog bullish maar of dit zo blijft betwijfel ik. De ema8 is aardig aan het dalen en een bearish kruising met de ema21 is niet ver weg meer. Kijken we naar de rsi dan is deze ook duidelijk in het voordeel van de beren. De gehele consolidatie periode staat de rsi al onder de ema12 (is er heel even boven geweest) en gaat momenteel richting de 50-lijn. Wanneer we ook hier onder gaan komen dan kan dat nog wel eens naar uitpakken voor de moeder van alle altcoins.

BTC analyse 3 februari 2020 Bron: Tradingview

Conclusie:
Op dit moment is mijn bias neutraal en ik wil ik eerst duidelijke bevestigingen zien voor de langere termijn. Om bullish te worden zullen we toch candle closes moeten gaan zien zo rond de $9585 of hoger.

Om een bearish bias te krijgen zou er een candle close moeten komen onder $9183. Zolang we 1 van deze ranges niet bereiken zie ik de koers in consolidatie. Een positie in nemen voor langere tijd zou ik nu niet aanraden. Dit betekend niet dat er niet getrade kan worden want op de lagere timeframes zijn er kansen zat.

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram. Alerts voor trading kansen ontvangen? Volg dan het preview kanaal van MyCryptoradar.