Weer een nieuwe Bitcoin analyse aanvullend op onze wekelijkse analyse voor Bitcoinmagazine.

4-uurs grafiek
De rising wedge zoals besproken in m’n wekelijkse analyse is kort na het plaatsen gaan spelen en we hebben een drop gehad naar het onderliggende orderblock zoals aangegeven. Exact op het rode gedeelte een mooie bounce kunnen zien. Momenteel bevindt de koers zich in een bearflag, dit is vannacht bevestigd door een 2e touché op de bovenste trendlijn.

Verder zien we de ema8 en 21 nog bullish staan maar daar lijkt verandering in te komen. De ema55 ligt nog boven de koers en volstaat momenteel als resistance. Echter de sma50 zit onder de koers en (kan) dienen als support. StochRSI staat behoorlijk bearisg en de RSI weet niet goed wat hij wil en schommelt al een tijdje rond de 50-lijn. MACD zit in uptrend maar de 0-lijn nog niet doorbroken.

BTC analyse

Daggrafiek
Hier zien we ook heel duidelijk de bear flag met ema8, 21 en 55 erboven liggen en fanning out. De koers zit op het orderblock en vertoond nu nog een bearish candle (dag is nog lang). Tevens zien we de sma200 er ook boven liggen en zal dus als resistance gaan dienen.

De RSI zit al dagen in (extreme) oversold gebied en buigt nog niet naar bovan af. De StochRSI is lichtjes bullish en ook in de regio oversold. Op de MACD krijg ik lichtjes een bullish candle te zien maar op dit moment zegt me dat niet zoveel. De MACD staat ontzettend laag. De laatste keer dat de MACD zo laag stond was in december 2018. Toen is de accumulatie periode begonnen en die heeft geduurd tot begin april en bracht ons naar het hoogte punt van 2019, namelijk rond $ 14.000.

Daggrafiek BTC analyse

Mijn verwachtingen voor de komende dagen zijn nog gelijk aan die van afgelopen zondag. We zullen het witte gedeelte van het orderblock weer gaan opzoeken en wellicht het rode gedeelte wicken. Op dat punt bekijken we de koers weer voor een positie. Mocht de koers naar boven uitbreken dan wachten we op confirmatie van de ema lijnen en een retest ervan om een long positie te overwegen.

Wil je op de hoogte blijven van alle trade kansen? Kom dan in onze preview kanaal van MyCryptoradar – Crypto Scanner.