Op de wekelijkse grafiek zien we een candle met een bearish tintje. Net als vorige week zijn we even gewicked richting de yearly open maar zijn er weer op afgewezen. De rsi kruipt langzaam aan omhoog en de ema12 daalt langzaam. Wordt dit een bearish rejection of krijgen we een bullish crossover? De macd laat net als de candle een bearish tintje en lijkt het erop dat we de onderkant van het demand orderblock / trendlijn van de ‘vuvuzela’ gaan opzoeken.

BTC analyse 29 maart 2020 Bron: Tradingview

Op de daggrafiek zien we ook een behoorlijke bearish candle formation die momenteel op een support zone zit van een lager timeframe. In theorie zouden we hier kunne bouncen maar ik heb daar een “zwaar hoofd” in.
De rsi heeft de ema12 vandaag ook bearish gekruist en gaat richting de 30-lijn. De macd staat nog in het voordeel van de bulls maar ook deze lijkt af te buigen om bearish te gaan kruisen. Ook de ema’s staan er niet gunstig voor de bulls en ziet er ook niet naar uit dat deze snel zullen keren.

BTC analyse 29 maart 2020 Bron: Tradingview

Op de 4H liepen we in de rising wedge tegen behoorlijk wat weerstand aan wat ervoor gezorgd heeft dat de koers is gaan droppen. Dit was ook wel een vrij logische move gezien de weerstand van de wedge, yearly open, wekelijkse orderblock en het script plotte ook een dubbele weerstandslijn op onze chart en met klap op de vuurpijl loopt de ema200 daar ook nog eens. Hier in één keer doorheen gaan was ook bijna onmogelijk.

Op de 4H zie ik wel een heel klein beetje bull power. Zo zitten we op de fibonacci retracement level 0.618 die confluence heeft met de 4h demand zone. Tevens zien we ook opnieuw een hidden bull div, deze was gister ook zichtbaar en heeft toen gefaald. Kijken we naar de VPVR indicator dan zien we op dit niveau weinig support liggen en lijkt het erop dat we toch nog even down moeten voor we weer verder omhoog kunnen gaan kijken.

BTC analyse 29 maart 2020 Bron: Tradingview

De rsi zit nog vast onder de ema12 ne is zonet gebounced op de 30-lijn. Dit zal zo te zien voor een kleine opleving zorgen maar zolang de we vast zitten onder de ema12 gaat mijn bias uit naar de bears. Net als de rsi staat ook de macd in het voordeel van de beren.

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram.