Het is weer bijna het einde van de maand en dat betekend dat we in deze BTC analyse ook de maandgrafiek er weer eens bij gaan pakken. Hiervoor pakken wij de Bitstamp chart omdat die wat meer data heeft dan die van Bybit waar we normaliter op charten.

Wist je trouwens al dat wij ook een Bybit VIP beheren waar we alleen margin calls voor Bybit geven. Je kan hem gratis joinen, weten hoe? Check mijn Twitter.

Op de maandgrafiek zijn we mooi binnen de gele trendlijn gebleven en boven de ema55. Samen met de bovenste gele trendlijn vormt dit een bullish pennant. De ema8/21 staan ook nog in bull mode en wanneer de maand candle boven beide sluit zou dit kunnen betekenen dat we aankomende maand de bovenste gele trendlijn (9k+) weer gaan opzoeken. De rsi beweegt onder de ema en staat op het punt om deze bullish te kruisen. Op dit moment bewegen beide boven de mediaan (50) lijn wat ligt bullish is. Laten we maar eens snel verder inzoomen om wat meer in detail te kijken.

BTC analyse 29 april 2020 Bron: Tradingview

Op de weekgrafiek traden we in de weekly demand zone. De onderkant van deze zone heeft tevens confluence met ema21. Hoewel ema8/21 gericht is naar de beren staat ema8 op het punt ema55 bullish te kruisen. Dit is een bevestiging van de huidige koersstijging van de afgelopen weken, want als dit zo doorgaat gaan we voor de 7e week op rij een bullish candle plotten. Lukt het de bulls om door de weekly demand zone te komen dan wordt de zone hoogstwaarschijnlijk geflipt in support. Dit noemen we ook wel een R/S flip. Lukt het niet om erdoor te breken dan zou de open 2020 nog wel eens getest kunnen gaan worden.

De rsi staat boven de ema en heeft net de mediaan lijn doorkruist en beweegt nog ligt omhoog. Net als de rsi geven de MFI en Stoch hetzelfde weer. Laten we eens naar de daggrafiek gaan kijken om nog meer details in te kunnen zien.

BTC analyse 29 april 2020 Bron: Tradingview

Op de daggrafiek staan alle ema’s nog steeds enorm bullish maar we zien ook een rising wedge / channel die weerstand kan bieden op het punt waar momenteel getrade wordt. Hoewel ik beide patronen niet erg mooi vindt hou ik er wel rekening mee omdat dit door veel traders zo gezien kan worden. Om de weg naar boven te vervolgen zoals eerder aangegeven is het belangrijk om vandaag boven de ema200 te sluiten. Wanneer dit gebeurt is de kan groot dat we de eerder genoemde R/S flip gaan maken. Maar zoals je kan zien is dit het midden van de channel en heeft de onderkant confluence met de open 2020. Dus mochten we daar naar terug gaan dan zijn we long term nog steeds heel ligt bullish.

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram.

De rsi is de ‘stieren arena’ binnen gegaan en samen met de ema bewegen ze zich beide mooi omhoog. Ook de MFI beweegt mee in dezelfde lijn als de ema. De Stoch staat wel op het punt naar beneden te kruisen wat kan duiden op een correctie, maar gezien de rsi en mfi verwacht ik dat dat een kleine correctie zal zijn.

BTC analyse  april 2020 Bron: Tradingview