Het is weer bijna het einde van de maand en dat betekend dat we in deze BTC analyse ook de maandgrafiek er weer eens bij gaan pakken. Hiervoor pakken wij de Bitstamp chart omdat die wat meer data heeft dan die van Bybit waar we normaliter op charten.

Wist je trouwens al dat wij ook een Bybit VIP beheren waar we alleen leverage calls voor Bybit geven. Je kan hem gratis joinen, weten hoe? Check dan eens de website van BybitBulls.

De maandgrafiek ziet er nou niet heel denderend uit op dit moment. We hebben de trendlijn boven ons gewicked maar zijn aardig snel weer gezakt naar de roze trendlijn. De ema’s staan nog gericht richting de bulls en en de rsi loopt gelijk aan met de ema en bevinden zich net boven de mediaan lijn. Voor meer details moeten we echt inzoomen want als ik hier een trade op zou moeten openen dan ging ik short.

BTC maandgrafiek 26-5-2020
Bron: Tradingview

Op de daggrafiek zien we dat we de opwaartse channel waar we ons in begaven hebben verlaten aan de onderkant maar dat we ons nog wel in de zijwaartse range van de supply en demand zone begeven. Op dit moment hoeven we ons dus nog geen zorgen te maken. Tevens zien we een falling wedge (gele stippellijn) waarbij nog ruimte is om iets te dalen richting de onderkant van de zijwaartse range. Hier hangt de ema55 ook op dit moment. Gaan we de zijwaartse range ook aan de onderkant verlaten dan is 7950 – 8050 het eerst volgende support wat we tegen gaan komen en daaronder ligt het support van 7200 – 7400 daar waar we het jaar ook begonnen zijn.

Kijken we naar de rsi op de daily dan beweegt die onder de ema en onder de mediaan lijn die gister ook nog eens bearish is getest. De rsi begeeft zich nog in neutrale zone maar staat op het punt aan te kloppen bij het berenbos.

Daggrafiek BTC analyse van CryptoNL
Bron: Tradingview

Op de 4H grafiek is te zien dat we vanmorgen een S/R flip hebben gehad (Support naar Resistance) wat tevens een fib 0.618 retrace was van de laatste wave down op de 4h. Hier hebben wij 1/3 van de short order gevuld. De horizontale lijnen met prijzen erbij is namelijk onze short positie die we hebben ingenomen met de BybitBulls. Momenteel is er een kleine opleving maar zoals ze zeggen stick to your plan. Ik verwacht hem niet tot de maximale target maar 8470 moet te halen zijn. De rsi is van de 30 lijn gebounced vandaag maar begeeft zich nog steeds in het berenbos in gevecht met de ema. De komende uren moet gaan blijken welke kant we op gaan. Mijn SL staat in iedergeval in profit dus dat zit goed.

BTC analyse van CryptoNL 26-5-2020 de vier uursgrafiek
Bron: Tradingview

Levels om in de gaten te houden zijn voor support 8500 dan 7950 – 8050 en daarna 7200 – 7400. De levels voor resistance die wij in de gaten houden zijn 9200 – 9300 hier loopt de trendlijn waar we al een tijd onder bewegen en de mediaan van de zijwaartse range maar ook de huidige CME gap is daar te vinden. Breken we daar doorheen dan zullen we weerstand gaan ondervinden rond 9800 – 10K

Vindt je het leuk om over technische analyse te chatten met een gezellige gorep Nederlanders kom dan eens een kijkje nemen in onze Telegram kanaal.