Het is weer tijd voor de wekelijkse Bitcoin analyse. Gaan we de uptrend verder doorzetten of is een (kleine) daling in zicht? We geen het eens samen met jullie bekijken.

Op de weekgrafiek kunnen we constateren dat het een aardig rustige week is geweest. We hebben de ema21 getest als onderzijde en aan de bovenkant hebben we het orderblock (oranje omlijnde blok) op de lagere timeframe getest. Momenteel traden we rond de daily S/R level dat ligt rond de koers van $8450. De ema8 buigt mooi af naar boven terwijl de ema21 aan het uitvlakken is. Het bearish momentum neemt dus af en een bull cross of een bearish rejection zijn de mogelijke scenario’s op de weekgrafiek.

Kijken we naar de rsi dan zien we dat deze net boven de 50-lijn weet te blijven en licht dalende is. De ema12 is heel licht stijgende. Ook hier is het bouncen of er door zakken. Zelf verwacht ik een bounce want deze is na de bullish kruising nog niet geweest. Dat in het achterhoofd en kijkende naar de MACD krijgen we ook daar de bevestiging van een mogelijke stijging. Deze staat namelijk redelijk dicht in de buurt van een bullish kruising.

BTC analyse 26 januari 2020 Bron: Tradingview

Maar zoals jullie weten heeft een week 7 dagen waar een hoop in kan gebeuren. Laten we dus maar eens verder inzoomen om meer details te bekijken.

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram. Alerts voor trading kansen ontvangen? Volg dan het preview kanaal van MyCryptoradar.

Op de daggrafiek zien we dat de afgelopen week een correctie is van de eerdere uptrend. Inmiddels hebben we fibonacci level 0.382 getest wat confluence heeft met een eerdere HH. De candle van vandaag is een bullish engulfing wanneer die zo zal eindigen en is de kans groot dat we een HL gaan neerzetten. De ema8 is aan het afvlakken ipv aan het dalen en de ema21 vlakt mee af. Op dit moment is de ema8 nog een weerstandsniveau van de koers maar wanneer deze doorbroken wordt en we dus boven de daily S/R level gaan traden kunnen we spreken van een legit HL en kunnen we verder omhoog gaan kijken.

Wanneer we op de rsi een downtrendlijn zouden tekenen dan is die vandaag bezig uit deze downtrend te breken. Oko de ema12 lijkt af te gaan vlakken. Na de bounce van de rsi op de 50-lijn moet een bullish kruising van de ema12 met een beetje power geen probleem zijn. Blijken de beren een stuk sterker dan zouden we wellicht de ema100 en ema200 nog kunnen testen met een wick op de daily. De koers ligt hier rond $8120.

BTC analyse 26 januari 2020 Bron: Tradingview

Op de 4-uursgrafiek bewegen we ons momenteel in een broadening bottom patroon, op de 2H is deze nog mooie te zien. Kijken we naar de candle patroon dan kunnen we stellen dat deze bullish is, het script dat wij gebruiken geeft dit ook aan. De koers zit momenteel we ‘vast’ tussen de ema55 en ema21. In het midden van die zone ligt tevens ook de daily S/R level. De kortere ema’s staan momenteel wel in het voordeel van de beren maar daar lijkt wellicht nog verandering in te gaan komen. De ema8 gaat namelijk gestaag omhoog terwijl de ema21 aan het uitvlakken is.
Wanneer deze kruising plaatsvind hebben we nog een candle close boven de ema55 nodig als bevestiging, deze kan namelijk ook voor weerstand zorgen en de koers laten rejecten richting het orderblock eronder rond $8300. Kijken we eens naar de rsi dan zien we dat deze ook ligt dalend is, de reactie die waarschijnlijk gaat komen op de ema12 is van groot belang voor de richting van de koers.

BTC analyse 26 januari 2020 Bron: Tradingview

Verwachting:
Zolang de koers niet weet te sluiten boven de daily S/R level dan acht ik de kans op een daling richting $8250 en wellicht de $8100 nog redelijk aanwezig.

Weten we op de 4H boven de ema55 te gaan traden en de daily boven de daily S/R level te sluiten dan wordt de kans op een prijsstijging naar het volgende niveau rond $8670 aannemelijk. Hier zit wel een behoorlijke weerstand. Willen we echt in ligte vorm bull modus gaan dan is het zaak om de $8800 grens te gaan flippen.