Op de weekgrafiek kunnen we een (tijdelijke) top vorming zien. De huidige week candle trade buiten de channel. Gelukkig is de week net begonnen en kan het aan het einde van de week best alleen een wick buiten de channel zijn. De ema’s staan nog duidelijk in het voordeel van de bulls en wanneer we naar de rsi kijken dan lijkt die voor de eerste keer naar de bull cross met de ema12 deze te gaan retesten. Wanneer de retest succesvol zal zijn dan denk ik dat we wel van een (tijdelijke) bodem kunnen spreken op het blauw gekleurde orderblock rond de daily S/R.

BTC analyse 24 februari 2020 Bron: Tradingview

Op de daggrafiek zie je als eerste de 1 t/m 5 en ABC telling. Dit is het Elliott Waves principe, ik trade hier niet op maar vind het wel heel interessant. Wil je er ook meer van weten lees dan eens dit artikel.

Verder zien we op de daggrafiek dat de body van de candles nog mooi binnen de channel zitten. Dit is op zich een goed teken voor een eventuele vervolging van de stijging. Als we den de Elliott waves er bij pakken dan zou dit wave B van de ABC correctie kunnen zijn maar het zou ook heel goed een wave 5 kunnen zijn van de inpulse waves, wave 3 zou dan extended zijn. Zoals je al door hebt is er veel mogelijk met Elliott waves.
Op de daggrafiek kijk ik zelf momenteel naar de trendlijn van de channel en het horizontale weerstand en support waar de koers zich momenteel tussen beweegt. Op de rsi zien we dat er een bearish rejection is geweest op de ema12. We zien ook dat de kortere ema’s dichter bijelkaar komen. Wanneer deze bearish kruisen op de daggrafiek dan is de kans groot dat we een stukje gaan dalen. De ema55, 100 en 200 staan nog wel duidelijk in het voordeel van de bulls. Wanneer de ema8 en ema21 bearish kruisen zal de daling hoogstwaarschijnlijk niets meer dan een gzonde correctie zijn op de stijging van de afgelopen twee maand.

BTC analyse 24 februari 2020 Bron: Tradingview

Op de 4-uurs grafiek kunnen we de ‘dump’ van vannacht goed zien. De koers heeft het STF orderblock even gewicked en is vervolgens weer in de channel gesloten. De candle erna is een mooie hammer geworden op de trendlijn van de channel en als ik de rsi bekijk dan lijkt deze weer bullish te willen gaan kruisen rond de 50-lijn. In deze drop is de CME gap alweer gevuld en ik vermoed ook dat dit dus manipulatie is om de gap te vullen en we nu gewoon verder gaan waar we gebleven waren. De gap’s lijken steeds eerder gevuld te worden, je hoort er ook steeds meer over op het internet.

BTC analyse 24 februari 2020 Bron: Tradingview

We gaan het voor vandaag eens aankijken wat de koers gaat doen. Zolang we ons boven het blauwe orderblock blijven maak ik me niet zo’n zorgen en gaat mn bias uit naar de bulls. De weekly S/R rond $10050 is het eerst volgende weerstand level wat we tegen zullen gaan komen.

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram. Alerts voor trading kansen ontvangen? Volg dan het preview kanaal van MyCryptoradar.