Op de weekgrafiek zien we nu voor 6e week op rij een bullish candle vormen. Op moment van schrijven traden we boven de yearly open en ema55. De ema’s 8/21 staan nog bearish gekruist maar de ema8 staat ook alweer naar boven gericht. Boven ons ligt een daily supply zone die confluence heeft met ema21, deze zone hebben we gewicked op de weekgrafiek.

Boven de supply zone vinden we nog een dun daily demand zone met daarboven weer major resistance van de daily supply zone waar zich ook de CME gap bevindt van een aantal week geleden die nog niet gevuld is. Ook vinden we in deze range de trendlijn van de gele ’toeter’. Op dit punt zouden we mega bullish kunnen worden wanneer we de bovenkant breken en weten te testen, maar daar is het nu nog iets te vroeg voor om daar deftige uitspraken over te doen.

De rsi heeft de ema bullsih doorkruist en bevindt zich momenteel onder de mediaan (50) lijn. Opzich zijn dat goeie tekenen maar laten we niet te hard van stapel lopen en eens verder gaan inzoomen.

BTC analyse 23 april 2020 Bron: Tradingview

Op de daggrafiek kunnen we twee dingen zien, namelijk een channel (groen) en een mogelijke rising wedge (aqua). Ik zeg mogelijke omdat we geen mooie beginpunt hebben van de trendlijn.

Na de bounce op de golden pocket zone van de fibbonaci is de ema8 weer van ema21 gaan afbuigen naar boven en is de koers ook maximaal 14% gestegen. De fib hebben we over de laatste wave op de 4h getekend. Momenteel hebben we ema200 gewicked en ondervinden we weerstand van de ema100. Over 4 uur sluit de daily candle en dan zal duidelijk worden wie er in het voordeel is. De beren of de stieren.
Voor een bullish scenario is het belangrijk dat we boven de mediaan lijn van de channel weten te sluiten en om het nog mooier te maken ook boven de ema100. Bearish wordt het pas wanneer we door de channel gaan zakken, zodra we door de rising wedge gaan zakken gaan we de koers ook live monitoren aangezien er nog een klein beetje ruimte zit tussen beide.

De rsi gaat aardig omhoog en staat boven de ema en mediaan (50) lijn. De rsi staat zelf op het punt de ‘stierenarena’ te betreden.

BTC analyse 23 april 2020 Bron: Tradingview

Op de 4h grafiek hebben we net de upmove gemaakt en is nu een indecision gevormt. Op de 1h gaan we die uren zijwaarts. Dit kan betekenen dat de bulls even rust nemen en dadelijk verder gaan maar een retrace behoort ook tot de mogelijkheden.

Kijken we naar de 15m dan zien we een symmetrische triangle vormen wat een voorkeur heeft voor de bulls. Echter zoals we inmiddels wel weten is een hoger timeframe betrouwbaarder dan een lage timeframe. We zullen dus nog even moeten afwachten wat er gaat gebeuren.

Blijf dagelijks op de hoogte van de koers van BTC in ons Telegram kanaal. Je kan ons joinen door op onderstaand link te klikken.

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram.