Op de week grafiek zijn we dat de candle van afgelopen week gelukkig binnen de triangle gesloten is, tevens in het orderblock. Deze week zijn we ook even biuten de triangle geweest maar momenteel traden we net boven het orderblock en de ema200. Om long term enigszins bullish te blijven zullen we de weeksluiting binnen de triangle moeten hebben. Sluiten we onder de trendlijn en onder de orderblock dan is de kans aannemelijk dat we terug gaan vallen richting $3500.

De rsi is gebounced op de 30-lijn wat opzich mooi overeenkomt met d ekoers van afgelopen week. We zien de ema12 afbuigen dat doet vermoeden dat we de ema12 niet gaan kruisen maar dat moeten we nog afwachten. Laten we eens verder inzoomen.

BTC analyse 21 maart 2020 Bron: Tradingview

Op de daggrafiek hadden we gister een indecision candle na 3 bullish dagen. De candle van vandaag heeft vooralsnog een bearish tintje. We traden momenteel net boven de ema8 met de ema21 boven ons als weerstand. Kijken we naar de VPVR indicator dan zien we rond deze twee levels ook duidelijk weerstand en support. Het zal mij dan ook niet verbazen als we in deze zone (5500 – 7200) gaan rangen voor een tijdje. Rond 6500 zit nog een weerstands niveau deze moeten we eerst gaan flippen om richting de 7200 te gaan.

BTC analyse 21 maart 2020 Bron: Tradingview

De rsi heeft een bullish crossover ondergaan van zowel de 30-lijn als de ema12. Momenteel daalt de rsi weer, een bounce op de ema zou betekenen dat de grens van 6500 waarschijnlijk weer op zn donder gaat krijgen. Een bearish crossover zou kunnen betekenen dat we de onderkant van de range weer gaan bezoeken en testen. De macd staat laag maar wil bullish kruisen. Laten we eens kijken wat de 4-uurs grafiek ons kan vertellen.
Op de 4-uurs grafiek hebben we mooi kunnen profiteren van de uitbraak van de ascending triangle. De koers i snaar de uitbraak rejected op de ema100 en lijkt momenteel de gele orderblock te gaan testen. Dit was tevens ook de bovenkant van de ascending triangle. Wanneer we de fibonacci tool over de laatste move trekken dan valt de golden pocket samen met het gele blok. Dat we hier een reversal gaan zien is goed mogelijk.

BTC analyse 21 maart 2020 Bron: Tradingview

De rsi is momenteel in het voordeel van de beren, wanneer we de gele orderblock ook nog eens gaan verliezen dan gaan we zoals eerder vermeld de onderkant van de range hoogstwaarschijnlijk opzoeken. We gaan het vandaag zien! Stay safe and healthy.

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram.