We hebben weer een verse BTC analyse voor jullie geschreven. Op de weekgrafiek hebben we momenteel een bearish rejection van de trendlijn gehad wat resulteerde in een rejection naar fib level 0.5. De fib hebben we getrokken van begin tot einde van de stijging die begin dit jaar is begonnen. We openen vandaag met een groene cndle, zou dit een begin van reversal zijn? De ema’s staan nog in het voordeel van de bulls maar squeezen momenteel wel. De rsi zit onder de 50-lijn en ema12. de rsi en ema komen wel dichter naar elkaar. Bij een cross over is dit in het voordeel van de bulls en bij een rejection van de bears. De macd staat in het voordeel van de bulls maar komt ook naar elkaar toe. Hier geldt hetzelfde als voor de rsi. Een bounce is voor de bulls en een crossover is voor de bears. We gaan het eens op de lagere timeframes bekijken wat ons te wachten staat.

BTC analyse 2 maart 2020 Bron: Tradingview

Op de daggrafiek zien we dat het orderblock op de short time frame aardig stand heeft gehouden de afgelopen week. Als we de dag zo kunnen eindigen hebben we een mooie reversal candle. We ondervinden steun van het orderblock en de ema200. De ema100 ligt erboven en samen met de weekly S/R level zal dit als (tijdelijke) weerstand kunnen functioneren. Het orderblock erboven zal denk ik meer weerstand bieden, daar zal ook duidelijk (voor mij) worden welke ABC correctie we in zitten van de Elliott wave. Eén ding is wel duidelijk voor mij en dat is dat we nu weer omhoog moeten. Een rejection op het orderblock zou de blauwe ABC correctie zijn maar zelf ga ik vooralsnog uit van de rode ABC correctie.
We zien de rsi een poging doen om te stijgen vanuit het bearish gedeelte. Met de ema12 er nog boven als weerstand is het afwachten wat er gaat gebeuren. De macd is nog steeds dalende en zie nog geen tekenen van een trendomkeer. We zullen de 4-uurs grafiek er eens bij pakken om wat meer details te zien.

BTC analyse 2 maart 2020 Bron: Tradingview

Op de 4-uurs grafiek hebben we de trendlijn goed doorbroken en getest. Gister heeft er ook een poging plaatsgevonden maar dit resulteerde in een fake out. We zien nu de ema8 ook stijgen en ligt onder de koers. De ema21 ligt er nu nog boven en wanneer de koers hier boven weet te komen zou een ideaal plaatje zijn voor de bulls onder ons. Kijkende naar de rsi dan zien we dat deze al een mooie tijd boven de ema12 beweegt en langzaam stijgende is en hetzelfde geldt voor de macd.

BTC analyse 2 maart 2020 Bron: Tradingview

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram. Alerts voor trading kansen ontvangen? Volg dan het preview kanaal van MyCryptoradar.

Wat ik nu graag zou willen zien is een HH op de 4-uurs grafiek om vervolgens long te gaan op de pullback om de moven naar het bovenliggende orderblock te rijden. We kijken natuurlijk ook naar de andere kant van de medaille, zodra we een candle close onder het orderblock gaan krijgen die nu als support dient dan gaan we uiteraard opzoek naar een short positie. Blijf op de hoogte van koersveranderingen van Bitcoin en andere altcoins in ons Telegram kanaal.