Deze week is het weer eens tijd om de maandgrafiek weer eens te behandelen. Hiervoor gebruiken we niet de standaard Bybit chart maar nemen hiervoor de chart van Bitstamp i.v.m meer historische data.

Op de maandgrafiek traden we momenteel tegen een weerstandsniveau (rode lijn) en binnen een symmetrische triangle. Dit is een belangrijke grens om te flippen naar support voor een verdere koersstijging. De rsi is boven de 50-lijn weten te blijven en momenteel is deze bezig de ema12 bullish te kruisen, echter voordat we dat kunnen bevestigen moet de maand voorbij zijn en dat duurt nog een kleine 2 week. Net als de rsi vertoond de MACD dezelfde signalen. Laten we maar eens verder uitzoomen.

BTC analyse 18 januari 2020

Bekijken we de weekgrafiek dan zien we een voor tweede week op rij een hele mooie bullish candle. We traden momenteel boven de trendlijn van de falling wedge en horizontale S/R zone (rode – – lijn). Het sluiten boven deze horizontale S/R lijn is nodig om voor de langere termijn bullish te zijn. De zone begeeft zich tussen 8K en 8400. De indicator die gebruikt wordt geeft een aankomende bullish trend weer (groen diamantje) echter moet deze nog we bevestigd worden. Maar het begin is er.

De ema8 en ema21 kruipen steeds dichter na elkaar toe en het lijkt er steeds meer op dat die elkaar binnenkort bullish zullen kruisen. Dit is sind april 2019 niet meer gebeurt. Toen is de koers van BTC van 4K naar bijna 14K gestegen in 3 maand tijd.

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram. Alerts voor trading kansen ontvangen? Volg dan het preview kanaal van MyCryptoradar.

Kijken we even naar de indicatoren dan zien we de rsi boven de 50-lijn en ema12 in neutrale zone staan. De MACD staat op het punt in positieve zin te kruisen net onder de 0-lijn. We kunnen dus concluderen dat de bulls een klein beetje in het voordeel lijken. Zou dit het begin zijn van een nieuwe rally? Laten we eens verder inzoomen om te kijken wat we de komende dagen kunnen verwachten van de koers.

BTC analyse 18 januari 2020

Op de daggrafiek zien we momenteel een candle die niet echt duidelijk een richting laat zien. Wat we kunnen concluderen is dat we boven een STF orderblock aan het traden zijn. Om de weg naar boven te blijven vervolgen is het noodzakelijik dat we boven de rode lijn blijven maar het liefst zie ik de daily candle boven de met lichtblauwe randen gemarkeerde orderblock zien.
Kijken we naar de ema’s dan zien we een bullish trend waarbij de ema8 en ema21 mooi wijd uit elkaar staan en als een raket omhoog gaan. De ema21 is recentelijk de ema100 en ema200 bullish gekruist is. Dit is een extra bevestiging dat we op de langere termijn ook bullish kunnen zijn/worden.

De rsi blijft in een mooie lijn omhoog gaan, niet overdreven snel maar in een rustige tempo omhoog. De ema12 is al een aantal keer succesvol getest als support. De rsi begeeft zich momenteel in de “stieren arena” tegen de 70 lijn aan. De 70 grens wordt gezien als overbought, dit betekend niet direct een verkoop signaal zoals je nog wel eens ergens kan lezen. Ook de MACD laat dezelfde tekenen zien.

BTC analyse 18 januari 2020

Op de 4-uurs grafiek bewegen we ons zo’n beetje zijwaarts. Op de 1H kunnen we een triangle tekenen. Deze zie je op de chart staan in het paars. Het lijkt er op dat we aardig wat weerstand ondervinden rond 8900 – 9000. De ema’s staan in het voordeel van de bulls maar de rsi en MACD zijn beide gekeerd en neigen naar het voordeel van de beren. Een kleine daling is dan waarschijnlijk een logische reactie wat we gaan zien. Zolang we maar boven de onderste lijn van de blauwe blok blijven vindt ik het prima en geef ik mijn voordeel aan de bulls.

Wanneer we een candle close beneden deze blok hebben ga ik een short positie openen richting de rode lijn. Dit is een daling van zo’n 3% en met leverage kunnen dit mooie winsten zijn. Daar zouden we vanaf moeten bouncen anders zitten we weer aardig dicht bij de down trendlijn in de buurt.

BTC analyse 18 januari 2020