Als we naar de daggrafiek van Bitcoin kijken dan zien we dat de koers naar het uitbreken van de rising wedge rejected is ter hoogte van de vorige high. Op de lagere timeframes hebben we dit met de VIP gespot en hebben het ritje naar beneden kunnen meerijden. Vandaag is de trendlijn aan de onderkant hebben doorbroken en zien we de koers vast zitten tussen de ema8 en ema21. Deze ema’s staan nog in het voordeel van de bulls maar dan zullen ze de komende dagen wel van zich moeten laten horen anders kan het zo maar eens zijn dat we een bearish crossover op de daily gaan krijgen. Short term zouden we dan bearish zijn en een drop naar het onderliggende orderblock zou dan een logisch gevolg zijn. Het orderblock bevindt zich rond de koers van 9250 – 9500 dollar.
De rsi heeft op Valentijnsdag een bearish crossover ondergaan en geeft nog geen teken van ommekeer. De rsi gaat richting de 50-lijn, als we daar vanaf kunnen bouncen zou mooi zijn. Maar dat moeten we eerst eens afwachten, op lagere timeframes kan er nog van alles gaan gebeuren. Laten we maar eens inzoomen.

BTC analyse 17 februari 2020 Bron: Tradingview

Op de 4-uursgrafiek bevinden we ons momenteel op STF horizontale support, deze kunnen we ook terug vinden in de VPVR indicator recht op het scherm. We ondervinden momenteel ook support van de ema100 en de ema200 ligt eronder en heeft confluence met het orderblock. Op dit moment bevinden we ons imo in het midden van een range en kan het beide kanten opgaan.

De rsi heeft kort geleden de ema12 getest en is rejected. Dit was de eerste test nadat de rsi een bearish crossover heeft gemaakt. De MACD staat ook al een tijdje bearish gekruist en bevind zich momenteel ook onder de 0-lijn.

BTC analyse 17 februari 2020 Bron: Tradingview

Levels die we in de gaten moeten gaan houden zijn het onder liggende orderblock op 9250 – 9500 dollar. Wanneer we hier boven blijven zijn we op de langere termijn gewoon bullish. Voor nu is dit onze major support zone. Weerstand gaan we hoogstwaarschijnlijk ondervinden rond de weekly S/R op 10050 dollar. Maar als we naar de VPVR kijken laat deze ook behoorlijke weerstand zien ter hoogte van de bovenste trendlijn van de rising wedge op 10260 dollar. Wat een mooi scenario zal zijn is dat we de trendlijn gaan testen en daarna een mooie bodem gaan bouwen op de weekly S/R.

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram. Alerts voor trading kansen ontvangen? Volg dan het preview kanaal van MyCryptoradar.