We kunnen wel stellen dat we een aardige week achter de rug hebben met een stijging van maar liefst ruim 14% hebben we de bovenste trendlijn van de downchannel opgezocht. De koers bevind zich op moment van schrijven (10:24 uur) boven de ema50 en ema100. De korte ema’s 8 en 21 staan nog bearish, ema21 functioneert momenteel samen met het orderblock als weerstand. Wanneer we de koers vaannacht boven de ema21 weten te sluiten dan kunnen we stellen dat er behoorlijk wat bull power aanwezig is. Om de flow omhoog erin te houden moeten we wel de koers gaan sluiten boven de ema50 en ema100.

De rsi is bullish gekruist afgelopen week en zit momenteel direct aan de onderkant van de 50-lijn. Ook de MACD kruipt ook steeds dichter na elkaar toe. Een kruising van de lijnen ligt op de loer wanneer we de bull power erin weten te houden.

BTC analyse 12 januari 2020

Op de daggrafiek is goe dte zien dat de bulls al de hele week proberen om de trendlijn te breken maar nog geen dagcandle erboven hebben kunnen sluiten. De koers blijft verder netjes tussen de 2 orderblocks bewegen in de bovengrens van de channel. Je ziet dat ik er twee lijnen heb staan aan de bovenkant van de channel. De – – lijn loopt over de body’s terwijl de andere over de wicks loopt.

Kijkende naar de ema’s dan kunnen we wel stellen dat die er redelijk goed voorstaan voor een verdere stijging. De ema9 en 21 geven voor de kortere termijn een bullish trend aan. De ema55 heeft confluence met ema21 en zou voor support moeten gaan dienen. Gezien dat deze ema’s confluence met het orderblock hebben verwacht ik dat het een degelijke support is. De koers zit momenteel wel al 2 dagen opgesloten tussen de ema100 en ema200. Vandaag boven de ema200 sluiten zou enorm in het voordeel van de bulls zijn.

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram. Alerts voor trading kansen ontvangen? Volg dan het preview kanaal van MyCryptoradar.

De rsi loopt vanaf de kruising met de ema12 al mooi omhoog en heeft de afgelopen dagen 3x de ema getest. De rsi staat tevens op het punt om de “stieren arena” te betreden. De MACD laat ook bullish momentum zien. We gaan eens verder inzoomen om wat meer gegevens te vergaren.

BTC analyse 12 januari 2020

Op de 4-uurs grafiek bevinden we ons in een bull pennant, het voordeel ligt dus bij de bulls. De blauwe rechthoek diend momenteel als een supportzone en is tevens ongeveer de middellijn van de pennant. Een candle close op de 4H buiten deze blauwe zone kan erg nadelig zijn voor een stijging verder. Dan zouden we onder de ema21 sluiten en wordt de kans op een daling richting 7700 groter.

De rsi staat op het punt de ema te doorkruisen boven de 50-lijn terwijl de MACD bearish momentum in bullish gebied laat zien. Het is nog niet helemaal duidelijk wat er de komende uren gaat gebeuren. Maar gezien de hogere timeframe analyse geef ik de bulls net wat meer kans dan de bears. Op een kleine scalp na is dit geen moment om een positie in te nemen in BTC. Hiervoor wachten we op bevestiging op d ehogere timeframes. In dit geval minimaal de daggrafiek.

BTC analyse 12 januari 2020