Zoals ik zondag in mijn wekelijkse analyse afgelopen zondag heb aangegeven dat wanneer er een dag candle onder $10180 ik verwacht dat we de downtrend voorlopig gaan voortzetten. Dit is momenteel het geval.

4-uurs grafiek
Op de 4-uurs grafiek zien we dat er momenteel een falling wedge is gevormd die confluence heeft met het onderliggende orderblock van plusminus $9700 – $9900. Ook op de RSI zien we de falling wedge staan. In het orderblock is een paarse zone gezet, hier zit volgens ons het meeste support. Deze zone zit op 3/4 van de falling wedge wat vaak een breakout punt is bij een wedge vorming.

wanneer de koers onder het paarse gedeelte komt dan verwacht ik een daling naar minimaal $9600 waar een dun lijntje support zich bevindt. Het eerst volgende station ligt dan op de $9300 grens.

Zoomen we in naar de 1-uurs grafiek dan zien we een bevestiging van de falling wedge. Het enige verschil met de 4-uurs grafiek is dat hier de RSI de bovenste trendlijn wil doorbreken en de koers blijft nagenoeg gelijk. Wanneer de RSI hem doorbreek zal de koers volgen.