Op de weekgrafiek is goed te zien hoe we ons langs de beide trendlijnen bewegen en we langzaam toe werken naar de apex van de trendlijnen. De koers begeeft zich rond de golden pocket en een reversal hier zou helemaal zo gek niet zijn. Ook de CME gap van afgelopen weekend ligt boven ons op rond de 9170 dollar. Voor de huidige week candle is nu nog niet veel te zeggen maar stiekem hoop ik op een mooie bullish hammer op de daily orderblock. De rsi vlakt af en kruipt langzaam naar de ema12, dat is in elk geval al een goed teken.

Ook kunnen we een mogelijk vormende IHS (Inverted Head & Shoulders) spotten. De koers zou dan nu op het diepte punt van de rechter schouder zijn en zou dan vanaf nu weer (langzaam) omhoog moeten. Maar zoals we weten is het patroon pas valid wanneer de neckline compleet is. Dus nog even een schouder pumpen en dan riemen vast?

BTC analyse 10 maart 2020 Bron: Tradingview

Op de daggrafiek is te zien dat we op het punt zijn aangekomen waar i kwave C van de ABC correctie had staan. Dit is tevens inpulse wave 2 van de Elliott waves theorie als we kijken naar het grotere plaatje. Volgens deze theorie zouden we hier nu een bodem moeten gaan vinden en een begin maken aan wave 3. Of dit ook daadwerkelijk zo is durf ik niet met zekerheid te zeggen. Ik vind mijn elliott kennis nog onvoldoende om op te traden maar kloppen wel vaak in combinatie met alle andere signalen die ik zie. Zo bevinden we ons op de trendlijn, op een orderblock en rond de golden pocket. We kunnen niet ontkennen dat hier enorm veel bullish signalen samenvallen.
De rsi heeft 4 dagen geleden de downtrendlijn doorbroken en ook de ema12 maar is dit weekend bij de dump er weer onder gedoken. Momenteel bevind de rsi zich weer aan de onderkant van de eerdere trendlijn. Ook de ema12 ligt weer boven de rsi en bewegen we ons in het ‘berenbos’. Als de rsi bounced vanaf de 30-lijn waar het zich al 3 dagen bevind dan zou dit een goed teken zijn voor de bulls.

BTC analyse 10 maart 2020 Bron: Tradingview

Op de 4 uurs grafiek is nog weinig te zien en na zo’n grote move wacht ik zelf vaak een tijdje af totdat alles weer is afgekoeld. Wel wil ik nog een chart delen die je ook steeds vaker tegen komt op social media. De veel besproken CME gap. Zoals je kunt zien hebben we een behoorlijke gap boven ons zitten. In het verleden is vaak gebleken dat een dergelijke gap snel gevuld werd. Maar je weet wat ze zeggen “behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst”.

BTC analyse 10 maart 2020 Bron: Tradingview

We kunnen in ieder geval stellen dat we een (tijdelijke) bodem hebben gevonden, de S/R flip indicator bevestigd dit ook. We hebben vandaag dan ook kunnen genieten van een leuke stijging, helaas was het merendeel rond het einde van de middag weer teleurgesteld. Ik zelf heb me weinig zorgen gemaakt omdat we ons nog netjes boven het orderblock bevonden. Op de 1H grafiek is deze stijging en correctie goed waar te nemen. Meten we de stijging met de fibonacci tool dan is de bounce geweest in de golden pocket.

Wanneer we kunnen doorpakken dan zouden we rond 8500 weerstand kunnen ondervinden en natuurlijk houden we het orderblock onder ons ook in de gaten. Zolang we hier boven blijven bewegen ben ik longterm redelijk bullish.

Wil je mee komen discussiëren over technische analyse. Wees dan welkom in ons TA kanaal op Telegram. Alerts voor trading kansen ontvangen? Volg dan het preview kanaal van MyCryptoradar.