Altcoins kopen gaat niet zo makkelijk als het kopen van Bitcoins. Altcoins zijn veelal alleen aan te schaffen via exchanges zoals Binance. Om altcoins te kopen moet je dus eerst Bitcoin, Ethereum of Litecoin kopen en over laten maken naar een exchange om vervolgens om te ruilen naar de gewenste altcoin. Als je wil weten waar je het goedkoopst bitcoin kan koppen dan kun je eens de prijzen van bitcoin vergelijken.

Welke altcoin kopen

Voor je altcoins gaat kopen is het zaak je eerst te verdiepen in de coin en het team en idee erachter. Momenteel zijn er namelijk honderden altcoins te koop en komen er dagelijks weer nieuwe bij. Ze komen als paddenstoelen uit de grond en zien ze als sneeuw voor de zon verdwijnen. De 100 populairste altcoins beschrijven we in een ander artikel op de website.

Investeer alleen in een altcoin waarin jij gelooft, via coinmarketcap kun je zien hoe de altcoin het doet op de markt en kan je de website/whitepaper van de coin bekijken / bestuderen. Hier vind je namelijk alle informatie die je nodig hebt.