3Commas

3Commas is de nummer één trading tool onder de cryptotraders. Het is de meest uitgebreide trading tool momenteel op de markt. Met 3Commas heb je de functionaliteiten van Trailingcrypto en Tradesanta in één. Zo kun je geavanceerde order types zetten die normaal gesproken niet mogelijk zijn op een exchange. Op Binance kun je bv niet een buy order zetten en tegelijk je SL en TP of eventueel meerdere TP’s instellen. 3Commas maakt dit soort orders wel mogelijk en persoonlijk zorgt het gebruik van een dergelijke tool mij voor heel veel meer rust. Maar je kunt 3commas ook gebruiken om op automatische piloot te traden aan de hand van indicatoren of externe signalen die je als add-on kunt aanschaffen in de interne marktplaats


Wat kun je allemaal met 3Commas

SmartTrade

Dit is een tool om geavanceerde orders te zetten die niet mogelijk zijn op de exchange. Tevens ook de reden van ons gebruik van 3Commas. Zo kun je met SmartTrade een buy order zetten en tegelijkertijd ook je stoploss en take profit(s) ingeven. Je hoeft geen extra handeling meer uit te voeren. Zodra je buy order is gevuld wordt je gekozen SL en TP’s voor je klaar gezet. Dit is iets wat bv niet op Binance kan. Daar zou je bv naar je buy order een OCO order moeten meegeven met je SL en TP. Je kan dan maar één take profit invullen en met TradeSmart vul je er meerdere in zoals je in de afbeelding kunt zien.
3commas trades inplannen

Eenmaal in de trade wordt er een overzicht getoond waar je alle informatie in één oogopslag kan zien. Dit ziet eruit als onderstaande afbeelding.
3commas in positie

DCA bot

Dollar-cost averaging (DCA) is een strategie waarbij het totale te investeren bedrag verdeelt wordt over periodieke aankopen om zo de impact van de volatiliteit op de totale aankoop te verminderen. De bot koopt als het ware steeds een stukje bij om er bij de eerste stijging uit te kunnen met profits. Persoonlijk ben ik hier niet zo’n fan van maar ken traders die niet anders doen.

GRID bot

Grid Bots zijn perfect voor het verhandelen van cryptocurrencies die trendloos zijn, bijvoorbeeld cryptocurrencies die niet op en neer bewegen met een duidelijke richting. Dit wordt ook wel variërend, zijwaarts bewegend of zelfs “choppy” genoemd.

Grid Bots zijn de gemakkelijkste bots om te creëren en te gebruiken en zijn geschikt voor beginners; zowel voor bots in het algemeen als voor Technische Analyse met grafieken. Kies de juiste tradings pair en een grid bot kan weken al dan wel niet maanden draaien, waarbij ze regelmatig winst opleveren.

Options bot

Een Optie is een contract waarbij de koper het recht verwerft om eender welk actief (product, effect, cryptocurrency, enz.) op een bepaald moment te kopen/verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs. 3Commas-bots staat deze vorm van handel in opties toe op de Deribit-derivatenbeurs. Dat betekent dat u gebruik kunt maken van alle voordelen van Deribit en de 3Commas handelsterminal. Dit is een bot voor de gevorderde traders onder ons.

Abonnement op 3Commas nemen

3Commas is te verkrijgen in drie abonnement vormen, de starter, advanced en pro. Bij elke abonnement zit het volgende; ondersteund 23 exchanges, multi-level referral programma, public API, al je crypto accounts in één portfolio, mobiele app en paper trading.Accounts

Accounts

Projects

SSL

SSL

SSL

Your Text

STARTER

€ 14,5 p/m

SmartTrade terminal (Spot and Futures)

Paper Trading

Short en long algoritmes

ADVANCED

€ 24,5 p/m

SmartTrade terminal (Spot and Futures)

Paper Trading

Short en long algoritmes

Tradingview custom signals

Simple bots (spot only)PRO

€ 49,5 p/m

SmartTrade terminal (Spot and Futures)

Paper Trading

Short en long algoritmes

Tradingview custom signals

Alle auto trading bots

Margin trade bot

Optie bot

*Vermelde prijzen zijn de maand bedragen bij een jaar abonnement.